Domov / Recipe / Šťavnaté tekvicové lečo

Šťavnaté tekvicové lečo

ako jednoduché jedlá vedia chutiť a dodať telu veľa zeleniny, vitamínov a bielkovín.

Šťavnaté tekvicové lečo
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Sezóna cukety sa nám elegantne prehupla do sezóny tekvice ? A ja veľmi rada pokračujem receptami pre túto maslovú krásku ? Navyše má minimum kalórií a vysoký podiel vlákniny a bielkovín ? Dnes pekne zľahka, tradične a chutne, štavnatým tekvicovým lečom ?
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
15 min
Šťavnaté tekvicové lečo
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Sezóna cukety sa nám elegantne prehupla do sezóny tekvice ? A ja veľmi rada pokračujem receptami pre túto maslovú krásku ? Navyše má minimum kalórií a vysoký podiel vlákniny a bielkovín ? Dnes pekne zľahka, tradične a chutne, štavnatým tekvicovým lečom ?
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
15 min
Ingredients
Servings: porcie
Units:
Instructions
  1. Cibuľku si nakrájame nadrobno, pridáme na rozpálenú bravčovú masť a restujeme cca 2 minútky dosklovita. Z papriky vyrežeme stredy, a nakrájame na malé pásiky. Pridáme k restovanej cibuľke, poprášime drvenou rascou, zamiešame a prikryjeme pokrievkou a na malom ohni dusíme 3 minutky.
  2. Medzitým si prekrojíme a ošúpeme tekvicu, vydlabeme vnútro a nastrúhame ju nahrubo. Pridáme k zmesi, zamiešame a dusíme ešte 5 min.
  3. Medzitým si paradajky umyjeme, vyrežeme jemne stred a prekrojíme na štvrtinky. Pridáme k zmesi a už necháme bez pokrievky variť. Poprášime krupicou a necháme ešte 5 min, aby sa rajčiny jemne rozvarili. Nakoniec pridáme vidličkou rozmiešané vajcia a minutku necháme prevariť. Dochutíme soľou a kusom masla.
Recipe Notes

TIP : vnútro z tekvice nevyhadzujte, použite je do vývaru, dostane jedinečnú chuť 🙂

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Mrkvové kari so šošovicou a ryža

výnimočné vegetariánske jedlo Mrkvové kari so šošovicou a ryža Votes: 0 Rating: 0 You: Rate …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *