Naozaj úžasné tvarohové pagáčiky. Znútra ako vatička a zvonku taak chrumkavé ? S malým množstvom tuku a veľa dobrých bielkovín. Rýchlo zamiesené, vhodné aj pre malé deti. Ak by ste chceli večer pri telke chrumkať zdravo a chutne, páči recept je váš ?
Naozaj úžasné tvarohové pagáčiky. Znútra ako vatička a zvonku taak chrumkavé ? S malým množstvom tuku a veľa dobrých bielkovín. Rýchlo zamiesené, vhodné aj pre malé deti. Ak by ste chceli večer pri telke chrumkať zdravo a chutne, páči recept je váš ?
Pripravíme si kvások - mlieko jemne zohrejeme (musí byť teplé, nemôže byť horúce), primiešame med a rozmrvíme kvasnice. Necháme nabobtnať 10 minút.
Do misky si navážime múky, pridáme soľ a ručnou metličkou premiešame. Metlička krásne nadýcha múku. Pridáme olej, rozmrvíme tvaroh a prilejeme vzídený kvások. Robotom necháme vypracovať jemné cesto. Ak by sa príliš lepilo prisypte trochu múky. Na nádobu dáme kúpaciu čiapku, alebo prehodíme dve utierky a necháme vykysnút 30 až 60 min.
Keď je cesto vykysnuté, zapneme si rúru na 180 stupňov hore a dole. Plytký plech si potrieme olivovým olejom alebo naň položíme papier na pečenie. Cesto vyklopíme z misky a rukami porozťahujeme na plech (nevaľkáme). Hrúbka ani tenká ani hrubá, taká akurát. Formičku trochu prejdeme v oleji a vykrajujeme malé pagáčiky. Vykrajujeme nahusto. Cesto, ktoré zostalo z vykrajovania odstránime, v rukách trochu spracujeme dokopy a odložíme naspäť do misky. Pagáčiky necháme podkysnúť ešte 10-15 min. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nastrúhaným parmezánom alebo iným syrom, osolíme a posypeme semiačkami. Dáme piecť do rúry na cca 15 min, resp. pokým syr zozlatne.
Medzitým si spracujeme cesto, ktoré nám zostalo, opäť ten istý postup.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Napecene, postup sedi, dobre vykyslo ale sklamala ma chut pagacikov. Taka kyslasta, bude to asi tou zdravou mukou, detom to uz pocas pecenia smrdelo.
fotka je asi krajsia ako moj vysledok:(
Prosim Vas, nemate nahodou aj postup, ak by som pouzila suche drozdie? Cerstve nezozeniem. Dakujem.
2,5 g cerstveho drozdia = 1 g sucheho. Takze 20 g cerstveho bude cca 8 g sucheho.
Teraz som dorobila, sú fakt úžasné..dakujem za receptík
Dnes som ich robila, len som recept prerobila na kváskový, su perfektne. Dakujem za inspiraciu ☺️
Dobrý deň, podelíte sa prosím o recept s kváskom? Kvások mám,ale ešte neviem ako recepty „prerobiť“. Vopred ďakujem.
Nika
Aj ja som ich skusala, ale asi som niekde urobila chybu, lebo vobec neboli makkucke….praveze hned stvrdli…..
Aj ja som ich robila. Cesto pekne vykyslo, aj pagaciky podkysli, ale po upeceni boli „placky“, tvrdsie. Neviem,kde som urobila chybu.
Sú super ☺️ momentálne však mám len jemný tvaroh rozotierateľný, môžem použiť do cesta aj taký? Vopred ďakujem za odpoveď 👍
Za mňa škoda surovín 🙁 čakala som asi veľa
Naozaj užasne pagáčiky, chrumkavé a vnútri makucke. Chutili detom aj dospelým. Ďakujem za receptik.
Za mňa super, ale čerstvé. Na druhý deň boli ako guma.