Vanilkové frappé caffé

Ideálne na horúčavy v lete, káva osvieži a nabudí 🙂

Vanilkové frappé caffé
Vanilkové frappé caffé
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keďže žiadna návšteva sa nezaobíde bez dobrej kávy a v tomto teple by vás teplá skôr dorazila ako nabudila, oprášila som náš starý rodinný recept. Je vynikajúca, krémová, pohladí jazýček vďaka dokonalej chuti a zároveň osvieži 🙂 Každý si vždy pýta ešte jednu 😀 Tak vyskúšajte, návšteva sa vám poďakuje 🙂
Množstvo Príprava
1 200 ml frappé 2 minúty
Množstvo Príprava
1 200 ml frappé 2 minúty
Vanilkové frappé caffé
Vanilkové frappé caffé
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keďže žiadna návšteva sa nezaobíde bez dobrej kávy a v tomto teple by vás teplá skôr dorazila ako nabudila, oprášila som náš starý rodinný recept. Je vynikajúca, krémová, pohladí jazýček vďaka dokonalej chuti a zároveň osvieži 🙂 Každý si vždy pýta ešte jednu 😀 Tak vyskúšajte, návšteva sa vám poďakuje 🙂
Množstvo Príprava
1 200 ml frappé 2 minúty
Množstvo Príprava
1 200 ml frappé 2 minúty
Čo budeme potrebovať
Množstvo: 200 ml frappé
Postup prípravy
  1. Budeme potrebovať takýto penič. Ja som ho zdedila po maminke, no dá sa zohnať v každých domácich potrebách. Nedávno bol napr. aj v Lidli. A krémovú kávu.
    Budeme potrebovať takýto penič. Ja som ho zdedila po maminke, no dá sa zohnať v každých domácich potrebách. Nedávno bol napr. aj v Lidli. A krémovú kávu.
  2. Do vysokého úzkeho dvojdecového pohára si dáme kávu, trstinový cukor a vodu. Peničom napeníme za cca 10 sekúnd hustú penu, ktorá sa zdvihne cca do polovice pohára. Mlieko, smotanu, resp. oboje, rozmiešame s pomletým trstinovým cukrom a vnútrom vanilkového lusku a pomaly lejeme do stredu peny dovtedy, pokým nám pena nevyjde až po okraj pohára. Vytvorí sa nám akoby latté.
  3. Vrch posypeme karobom. Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

Karob alebo svätojánsky chlebík je zdravšia náhrada kakaa, ešte k tomu sladkej chuti. Výborná pre deti aj dospelých.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zázvorová pálenka

dezinfikuje, pôsobí antibakteriálne a protivírusovo Zázvorová pálenka Hodnotienie: 11 Hodnotenie: 4.91 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.