Ideálne na horúčavy v lete, káva osvieži a nabudí 🙂
Keďže žiadna návšteva sa nezaobíde bez dobrej kávy a v tomto teple by vás teplá skôr dorazila ako nabudila, oprášila som náš starý rodinný recept. Je vynikajúca, krémová, pohladí jazýček vďaka dokonalej chuti a zároveň osvieži 🙂 Každý si vždy pýta ešte jednu 😀 Tak vyskúšajte, návšteva sa vám poďakuje 🙂
Množstvo | Príprava |
1 200 ml frappé | 2 minúty |
|
Keďže žiadna návšteva sa nezaobíde bez dobrej kávy a v tomto teple by vás teplá skôr dorazila ako nabudila, oprášila som náš starý rodinný recept. Je vynikajúca, krémová, pohladí jazýček vďaka dokonalej chuti a zároveň osvieži 🙂 Každý si vždy pýta ešte jednu 😀 Tak vyskúšajte, návšteva sa vám poďakuje 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ČL krémovej kávy nescafe crema, milde sorte, velvet
- 1 ČL trstinový cukor
- 3 PL voda studená
- 100 ml mlieko príp. 10% smotana, príp. pol na pol
- 1 ČL pomletý trstinový cukor
- 1/2 ks vanilkový lusk
Množstvo: 200 ml frappé
Postup prípravy
- Budeme potrebovať takýto penič. Ja som ho zdedila po maminke, no dá sa zohnať v každých domácich potrebách. Nedávno bol napr. aj v Lidli. A krémovú kávu.
- Do vysokého úzkeho dvojdecového pohára si dáme kávu, trstinový cukor a vodu. Peničom napeníme za cca 10 sekúnd hustú penu, ktorá sa zdvihne cca do polovice pohára. Mlieko, smotanu, resp. oboje, rozmiešame s pomletým trstinovým cukrom a vnútrom vanilkového lusku a pomaly lejeme do stredu peny dovtedy, pokým nám pena nevyjde až po okraj pohára. Vytvorí sa nám akoby latté.
- Vrch posypeme karobom. Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu
Karob alebo svätojánsky chlebík je zdravšia náhrada kakaa, ešte k tomu sladkej chuti. Výborná pre deti aj dospelých.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.