Žihľavová nátierka

z darov prirody

Žihľavová nátierka
Žihľavová nátierka
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 3.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mám tu pre vás jednu špecialitku. Milujem objavovať nové chute a najmä milujem prírodu a užívať dary, ktoré nám ponúka. Vyskúšali by ste niečo takéto, nebojíte sa nových chutí? Je to naozaj mňamka. Žihľava je výborným detoxikantom, čistí krv a úžasne lieči akné, ekzém a akékoľvek problémy s kožou. Je diuretikum, čiže prečistuje obličky a lieči akútne aj opakované zápaly močových ciest. Dokáže liečiť sennú nádchu, problémy s prostatou, krvný tlak aj diabetes. Je výborná aj na chudnutie či rast vlasov. Dokonca obsahuje veľa vápnika a horčíka.
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Žihľavová nátierka
Žihľavová nátierka
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 3.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mám tu pre vás jednu špecialitku. Milujem objavovať nové chute a najmä milujem prírodu a užívať dary, ktoré nám ponúka. Vyskúšali by ste niečo takéto, nebojíte sa nových chutí? Je to naozaj mňamka. Žihľava je výborným detoxikantom, čistí krv a úžasne lieči akné, ekzém a akékoľvek problémy s kožou. Je diuretikum, čiže prečistuje obličky a lieči akútne aj opakované zápaly močových ciest. Dokáže liečiť sennú nádchu, problémy s prostatou, krvný tlak aj diabetes. Je výborná aj na chudnutie či rast vlasov. Dokonca obsahuje veľa vápnika a horčíka.
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľku si nakrájame nadrobno a osmahneme na panvici na olivovom oleji. Posypeme trochou cukru, osolíme a necháme zosklovatieť a skaramelizovať 3 minútky. Sem tam premiešame.
  2. So žihľavou pracujeme v rukaviciach. Je to taký zázrak, ruky pŕhli, ale jazyk nie 🙂 Dáme ju do sekáčika s S nožmi, pridáme termizovanú nátierku, jogurt, 1/3 z cibuľky, soľ, citrónovú šťavu, tekvicový olej a všetko rozmixujeme na krémovú konzistenciu.
  3. Na chlebíku podávame so zvyškom osmahnutej cibuľky.
Poznámka k receptu

TIP: Cibuľky môžete osmahnúť aj viac, výborne sa k nátierke hodí. Ak máte radi výraznejšie chute, pri karamelizovaní kvapnite pár kvapiek sójovej omáčky.

POZOR: Žihľava je silno detoxikačná, ak máte priblémy s kožnými alergiami, alebo imunitou, ak ste tehotná, alebo kojíte.

Za inšpiráciu receptu ďakujem mojej milej priateľke Monike Kosturikovej.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.