Letné, nenáročné na prípravu a mňamkové 🙂 To aby ste nestáli hodinu pri hrncoch :*
Vynikajúca pečená zelenina s májovou nepasterizovanou bryndzou, ktorá vám chrumká pod zubami <3 a šťavnatá bravčová panenka :) recept nenáročný na prípravu :*
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 10 min |
Doba varenia |
30 min |
|
|
Vynikajúca pečená zelenina s májovou nepasterizovanou bryndzou, ktorá vám chrumká pod zubami <3 a šťavnatá bravčová panenka :) recept nenáročný na prípravu :*
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks bravčová panenka
- 8 ks nové zemiaky
- 4 ks jarný petržlen
- 1-2 ks cesnak o ten cesnak sa budete biť 🙂
- nepasterizovaná ovčia bryndza
Množstvo: osoby
Postup prípravy
- Zemiaky si umyjeme, osušíme a nakrájame na štvrťky. Takisto aj petržlen. Jarnú zeleninku netreba šúpať, v šupe je kopec vitamínov. Cesnak si oddelíme na strúčiky a v celosti aj so šupou pridáme k zmesi. Polejeme olivovým olejom, posypeme rascou, čerstvými bylinkami pažítkou, petržlenovou vňaťou, šalviou, tymiánom, rozmarínom, bryndzou, premiešame a ešte aj vrch posypeme bryndzou. Ak nemáte, použite aké máte, príp. pizza korenie. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 20-30 minút dozlata.
- Bravčovú panenku si v celosti poriadne potrieme dijonskou horčicou, okoreníme, osolíme a prudko osmahneme z každej strany minútku na oleji. Preložíme do jenskej misy (zapekacej misy), prikryjeme vekom alebo alobalom a pečieme na 220 stupňov. Ak chcete panenku sýtoružovú pečieme 9 min, jemne ružovú 12 min, prepečenú no zároveň šťavnatú 15 min.
- Upečenú panenku nakrájame a podávame so zeleninkou. Ideálne aj s jarným uhorkovým šalátom - nakrájané uhorky, soľ, korenie, chilli, červená paprika, cukor, ocot, voda.
Poznámka k receptu
TIP: ak nemáte nepasterizovanú ovčiu bryndzu, môžete použiť aj klasickú pasterizovanú, akurát sa roztopí pečením. Nepasterizovaná zostane chrumkavá.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinka prosim ta, mozem dat nepasterizovanu bryndzu aj 1,5 rocnemu? Samozrejme nie surovu, ale takto po peceni v rure podla tvojho receptu… Viem, ze normalne sa do 3 rokov pre deti neodporuca, ale pecenim by sa mali vsetky choroboplodne zarodky znicit ci …? Najviac ma strasi encefalitida… Diky moc 🙂
Monika, pečenú sa nemusíš báť dať, aj keď ja by som asi ešte trochu počkala, nakoľko bryndza je moc slaná pre deti. Skôr skús nahradiť lučinou. Oni vyrábajú taký syr šalátový, je to ako feta ale bez soli. Na jeho časť zeleniny roztrúsiť.
Why do I bother canlilg up people when I can just read this!
aÄ£ents saka:Å odien tas ir offtopic, bet, manuprÄt, IekÅ¡lietu ministres Lindas Murnieces, kas atbalstÄ«ja cilvÄ“ku miermÄ«lÄ«gÄs demonstrÄcijas izdzenÄÅ¡anu BauskÄ un žurnÄlistes dzÄ«vokļa kratÄ«Å¡anu, kļūšana par “RÄ«gas Viļņi” galv.red.vietn. ir pretdabiska.
On aura donc bien droit à la classique des demi-finales Djoko-Fed. Le niveau sera peut-être pas le même que l'an passé vu le niveau actuel des deux joueurs… Mais qui peut stopper Nadal? 6/2 6/0 6/0 face à la tête de série numéro 13… C'est hallucinant.
Oh wat leuk om te horen! We zijn heel benieuwd wat ze van de Edelsteentrilogie vindt! En na de zomer verschijnt Firelight deel 2, dus dat duurt nog maar twee en een halve maand
Antónimo, não tentei eu dizer outra coisa no corpo do post e nesta caixa de comentários.É isso mesmo: é altura desta ordinária prosadora provar do seu veneno.
Super recepty naozaj chutné, zdrave a rýchlo 😉