Extra rýchle, extra chutné. 🙂
Čo budeme potrebovať
- 100 g brokolica
- 10 lístkov medvedí cesnak
- 180 g detská krupica +/- 15 gram
- 3 ks vajcia Použila som domáce, tie sú menšie. Ak máte väčšie, použite 2 kusy.
- 200 ml pochúťková smotana
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Surovú brokolicu a nasekany medvedí cesnak si rozmixujeme s 1 vajíčkom. Do druhej misky rozbijeme ďalšie vajíčka a ručne primiešame brokolicovú masu a pomaly pridávame krupicu. Množstvo krupice závisí od toho, aké máte veľké vajcia a akú má savosť. Cesto NESMIE byť riedke ani husté, musí sa ťahať ako roztápajúci sa syr/pomaly ako láva. Ak bude treba dosypeme ešte krupicu. Primiešame soľ, korenie a necháme odstáť cca 5 minút, aby krupica nasala tekutinu.
- Medzitým si dáme zovrieť vodu, keď zovrie, stíšime oheň a zabárame cez haluškovač halušky. Voda NESMIE VRIEŤ, lebo inak sa nám rozvaria. Keď sme zavarili všetky halušky, opatrne zvýšime oheň, aby voda len mierne bublala. Necháme variť cca 5 minút.
- Halušky scedíme, pridáme maslo, zamiešame a jemne osolíme.
- Servírujeme so zálievkou - kyslá smotana, petrželka, prelisovaný cesnak, jarná cibuľka, soľ, korenie, chilli a červená paprika. Vynikajúce je pridať do smotany aj bryndzu. Dobrú chuť.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Vyskúšala som. Mňamka. Rodina odsúhlasila, že môžeme zaradiť do jedálnička. o)
Dnes som varila sú skutočne výborne aj s tou kyslou smotanou, určite budem variť častejšie 🙂
a môže byť aj špaldova krupica ?
Ja som prave spravila zo spaldovej krupice a su super, ale mala som ju jemne mletu, skoro ako muku..
Mne sa vzdy rozvaria :-/
Co ineho by som mohla pouzit namiesto krupice baby? Ja ju tu na Zealande neviem zohnat.
Aj mne sa rozvarili😔 pritom halusky ineho druhu robim casto a rada.