Rýchly, jednoduchý, zdravý, lacný a neskutočne lahodný 🙂
Dámy a páni, predstavujem vám dokonalý čízkejk. Rýchly, jednoduchý, zdravý, s minimom kalórií, no napriek tomu úžasne krémový a smotanový 🙂 Čo viac dodať? Je to presne taký dezert, ktorý máte hotový šup-šup, je to oblíž prst. Doprajete svojmu telu dostatok proteínov a vôbec nemusíte mať žiadne výčitky svedomia. Sama tomu neverím.
Množstvo | Príprava |
20 cm tortová forma | 15 min. |
Doba varenia | Čas na oddych počas varenia |
50 min. | 2 hodiny |
|
|
Dámy a páni, predstavujem vám dokonalý čízkejk. Rýchly, jednoduchý, zdravý, s minimom kalórií, no napriek tomu úžasne krémový a smotanový 🙂 Čo viac dodať? Je to presne taký dezert, ktorý máte hotový šup-šup, je to oblíž prst. Doprajete svojmu telu dostatok proteínov a vôbec nemusíte mať žiadne výčitky svedomia. Sama tomu neverím.
|
Čo budeme potrebovať
- 100 gram celozrnné keksy
- 60 gram maslo
- 3 ks ringloty
- 400 gram ricotta
- 150 gram pochúťková smotana 12%
- 3 ks vajcia
- 1 ks bio citrón kôra aj šťava
- 2 PL vanilkový puding prášok, rovno zo sáčku.
- 4 PL pomletý trstinový cukor resp. podľa chuti
Množstvo: cm tortová forma
Postup prípravy
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
- Sušienky si pomelieme v mixéri na prach, nalejeme roztopené maslo a zamiešame. Namiesto sušienok môžete použiť pomletý kokos, mandle, orechy, ďatle, atď. Natlačíme do formy a dáme piecť na 160 stupňov cca 10 minút.
- Na sušienkový základ si poukladáme na pásiky nakrájané ringloty.
- Všetky ostatné ingrediencie si v miske premiešame metličkovým mixérom, aby sa nám spojili v hladkú zmes. Nastrúhame kôru z bio citróna (opatrne, len žltú časť, biela je horká) a vyštikáme z celého aj šťavu. Nalejeme na ovocie a dáme piecť, nie teplovzdušne! na 40 minút. Potom teplotu znížime o 10 stupňov a pečieme ďalších 10 minút. Následne vypneme trúbu a cheesecake v nej necháme 1 hodinu vychladnúť. Následne ho preložíme do chladničky, aby nám poriadne stuhol na 2 hodiny, ideálne na celú noc. Na druhý deň je najlepší, ak to samozrejme vydržíte 😀
Poznámka k receptu
Ricotta je srvátkový vysokoproteínový výrobok, s vysokou nutričnou hodnotou, no nízkou hladinou tukou aj energetickou hodnotou, s nasladlou chuťou, veľmi ľahko stráviteľný, vhodný najmä pre deti 🙂
TIP : Ak nemáte 20 cm formu, kľudne aj do 24, 26 cm, bude síce nižší, no na chuti to neuberie 🙂 Potom pečte o 10 min menej.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinka ake ovocie by sa este hodilo, ked nie su ringloty?