Koláčik, ktorý som za posledných 7 dní robila 3x 😀 A nikdy som ho nestihla ani odfotiť 😀 Nebeský je <3 Chrumkajuci mandlovy základ, podmanivá chuť krému z horkej čokolády, šťavnaté kyselkavé maliny s dokonalou bodkou jemnej šľahačky. Úplne si vás podmaní <3
Koláčik, ktorý som za posledných 7 dní robila 3x 😀 A nikdy som ho nestihla ani odfotiť 😀 Nebeský je <3 Chrumkajuci mandlovy základ, podmanivá chuť krému z horkej čokolády, šťavnaté kyselkavé maliny s dokonalou bodkou jemnej šľahačky. Úplne si vás podmaní <3
Celozrnné keksíky si pomixujeme s mandľami na prášok a prilejeme rozpustené maslo. Premiešame, konzistencia by mala byť ako mokrý piesok. Natlačíme do formy na dno a po bokoch a dáme zapiecť do rúry na 8 minút.
Do hrnca si nalejeme 250 ml smotany a privedieme ju k varu. Vypneme, nalámeme čokoládu, pridáme med a mandľové maslo a miešame až kým sa nám nerozpustí. Vajíčko si rozšlaháme so štipkou soli a za stáleho miešania pridáme k čokoláde. Zapracujeme dokopy, je to veľmi riedke, nebojte sa toho, tak to má byť. Vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť do rúry na 15-20 min. Ak použijete väčšiu formu na pečenie, tak pečte trochu menej, lebo vrstva čokolády bude tenšia a mohla by vám prihorieť.
Po upečení necháme koláčik úplne vychladnúť. Ak máme mrazené maliny, necháme rozmraziť a scediť z šťavy. Maliny si popučíme vidličkou, pridáme džem, med a zamiešame. Rovnomerne rozvrstvíme na upečený koláč. Vyšlaháme si dotuha šlahačku, primiešame 1 PL pomletý trstinový cukor a rozvrstvíme na malinovú zmes. Na vrch nastrúhame čokoládu ako dekor, a môžeme dokola ozdobiť čerstvými malinami. Dáme poriadne zachladiť do chladničky na cca 2-4 hodiny úplne ideálne cez noc.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Dobry den Tinka, kolacik vyzera velmi lakavo, len by som sa chcela spytat, kde sa da zohnat mandlove maslo? Priznam sa, ze som o takom este nepocula a tiez celozrnne keksiky? Dakujem
Dobrý deň. Ja som vynechala to maslo a aj tak bol perfektný 🙂 Na korpus som zmiešala BeBe keksy ( zeleny obal ) a Lotus sušienky – nenašla som vtedy v obchode celozrnne keksy – nemalo to chybu 🙂
Tak toto je maškrta po ktorej sa u nás len tak zapráši 🙂 no zmenila som si ten vrch a davam tam kyslú smotanu s trochou mascarpone a do toho šupnem maliny 🙂
Kolacik neodporucam tym, ktori nemaju radi horke chute. Zial je to moj pripad. Bolo to na mna az prilis horko kysle. Dala som viac malin ako bolo v recepte. Asi by som zamenila horku za mliecnu cokoladu. Inac sa to neda konzumovat. Ale uz na to nemam odvahu. Skuste to niekto iny.
Na tento recept doma nedáme dopustiť, keď sa pýtam manžela aký koláč mám upiecť, tak vždy pýta túto tortičku. Ja som robila aj so zaváranými čučoriedkami namiesto malín a výsledok bol tiež výborný.
Dobrý večer, prosím vás, chystám sa na tortu zajtra a možno hlúpa otázka, ale vajíčko rozšľaháme akože na sneh alebo len tak vidličkou. Ďakujem pekne vopred
ahojte dievcata….tak som ju aj ja skusila s dcerou, ktora si torticku chcela ozdobit…. 1. Tinka moja zlata….premenuj si prosim Ta na stranke “ zdrave pecenie“ na NEZDRAVE….viem, ze je to pomenovana podla zdravsich ingrediencii….ale ta PAZRAVOST je NEZDRAVA…?
2. Nemali sme mandlove maslo ani nutelu tak sme dali viac medu.
3. Malinky sa mi zvysili len 125 g.? tak som pridala viac malinoveho dzemu.
Len skuste a nebojte sa…..je to FANTASTICKA MEGA BOMBA ????
trochu mi tam chýba napísané, že neviem ako má vyzerať čokoládové cesto, lebo po 20 minutách je to stále také tekuté, a ešte sa píše med aj do malín aj do čoko zmesi a v popise je iba 1 PL, ja som dala aj tam aj tam 1 PL a to cesto, no uvidíme, 1. krát som piekla dlho, lebo to bolo stále tekuté a zdalo sa mi to také hodne tvrdé… teraz som to piekla tak 23 minút a stále je to tekuté, tak uvidím či sa to nebude liať, chuť je výborná, preto robím tortu už 2. krát
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
mňaaaam.. najlepšíí 🙂 moc dakujem za receptík
Dobry den Tinka, kolacik vyzera velmi lakavo, len by som sa chcela spytat, kde sa da zohnat mandlove maslo? Priznam sa, ze som o takom este nepocula a tiez celozrnne keksiky? Dakujem
Mandľové maslo v dm a takisto aj keksiky 🙂
Dobrý deň.
Ja som vynechala to maslo a aj tak bol perfektný 🙂 Na korpus som zmiešala BeBe keksy ( zeleny obal ) a Lotus sušienky – nenašla som vtedy v obchode celozrnne keksy – nemalo to chybu 🙂
Tinka prosím vás ktoré presne keksy z dmky používate?
Dnes ho robím už druhýkrát, je fakt famozny 🙂
Tak toto je maškrta po ktorej sa u nás len tak zapráši 🙂 no zmenila som si ten vrch a davam tam kyslú smotanu s trochou mascarpone a do toho šupnem maliny 🙂
Kolacik neodporucam tym, ktori nemaju radi horke chute. Zial je to moj pripad. Bolo to na mna az prilis horko kysle. Dala som viac malin ako bolo v recepte. Asi by som zamenila horku za mliecnu cokoladu. Inac sa to neda konzumovat. Ale uz na to nemam odvahu. Skuste to niekto iny.
zial ak zmenite moje pomery, tak ja uz negarantujem vyslednu chut. treba sa drzat receptu.
Na tento recept doma nedáme dopustiť, keď sa pýtam manžela aký koláč mám upiecť, tak vždy pýta túto tortičku. Ja som robila aj so zaváranými čučoriedkami namiesto malín a výsledok bol tiež výborný.
Dokonalý ?, pri jednom určite neskoncite !!!
Dobrý deň,najlepši koláčik ak synom kedy jedla a najlepšie na tom je,že doňho urobila sama ??.Dakujem
Neskutočný kolač!!!! Zjedla by som ho aj sama cely, kedze chutil vsetkym, ledva sa mi usiel kusok. Naozaj vyborny, dakujem za skvely recept?
Fantastická torta, už som ju pripravovala veľakrát a dokážem ju pripraviť sama. Ďakujem za výborný recept.
Dobrý večer, prosím vás, chystám sa na tortu zajtra a možno hlúpa otázka, ale vajíčko rozšľaháme akože na sneh alebo len tak vidličkou. Ďakujem pekne vopred
Dobry den, rada by som urobila tuto tortu,ale s jahodami a jahodovym dzemom pre 4, rocneho synceka k narodeninam, nepokazim tym nic ?
ahojte dievcata….tak som ju aj ja skusila s dcerou, ktora si torticku chcela ozdobit….
1. Tinka moja zlata….premenuj si prosim Ta na stranke “ zdrave pecenie“ na NEZDRAVE….viem, ze je to pomenovana podla zdravsich ingrediencii….ale ta PAZRAVOST je NEZDRAVA…?
2. Nemali sme mandlove maslo ani nutelu tak sme dali viac medu.
3. Malinky sa mi zvysili len 125 g.? tak som pridala viac malinoveho dzemu.
Len skuste a nebojte sa…..je to FANTASTICKA MEGA BOMBA ????
trochu mi tam chýba napísané, že neviem ako má vyzerať čokoládové cesto, lebo po 20 minutách je to stále také tekuté, a ešte sa píše med aj do malín aj do čoko zmesi a v popise je iba 1 PL, ja som dala aj tam aj tam 1 PL a to cesto, no uvidíme, 1. krát som piekla dlho, lebo to bolo stále tekuté a zdalo sa mi to také hodne tvrdé… teraz som to piekla tak 23 minút a stále je to tekuté, tak uvidím či sa to nebude liať, chuť je výborná, preto robím tortu už 2. krát
Dobry den, prosim ako sa spraval kolacik po vychladeni? Lebo aj ja mam tekute cokoladove cesto.
Nepečte to dlho, drukrat som to mala lepšie,ono to ešte dojde a aj to stuhne v chladničke. Myslím že prvý krát som to mala prihorete.