Cuketová nátierka

lahodná, kyselkavá mierne šťipľavá chuť

Cuketová nátierka
Cuketová nátierka
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 4.13
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nátierka môjho detstva <3 Neskutočne som ju milovala, robili sme dve verzie, cuketovú aj tekvicovú. Nikdy sa "nedožila" vianoc 😀 Po rokoch som si pripomenula tú neskutočne lahodnú kyselkavú chuť s mierne štipľavým podtónom.
Množstvo Príprava
12 ks výživových pohárov 30 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
12 ks výživových pohárov 30 min
Doba varenia
30 min
Cuketová nátierka
Cuketová nátierka
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 4.13
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nátierka môjho detstva <3 Neskutočne som ju milovala, robili sme dve verzie, cuketovú aj tekvicovú. Nikdy sa "nedožila" vianoc 😀 Po rokoch som si pripomenula tú neskutočne lahodnú kyselkavú chuť s mierne štipľavým podtónom.
Množstvo Príprava
12 ks výživových pohárov 30 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
12 ks výživových pohárov 30 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks výživových pohárov
Postup prípravy
  1. Cuketu si prekrojíme a ak je staršia vydlabeme. Cukety, cibule, cesnak aj baranie rohy si buď nastrúhame najemno, alebo v mixéri s S nožmi rozmixujeme nadrobno (nie úplne na kašu).
  2. Masu dáme do hrnca s hrubším dnom (aby pomazánka neprihorela), pridáme trstinový cukor, olej, soľ a čierne mleté korenie. Varíme a občas pomiešame až kým sa nám vyparí voda, trvá to 20-30 min. Vypneme, pridáme dijon, ocot a zamiešame.
  3. Poháre si umyjeme a víčka vyvaríme. Stačí im 2-3 min od bodu varu. Masu naplníme do pohárov po hrdlo viac nie, dobre zavíčkujeme a vysterilizujeme. Sterilizujeme od bodu varu 10 min, resp. kým sa víčko vyduje. Voda v hrnci musí stiahať tak 1 cm pod hrdlo.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.