ľahké, nenáročné a sýte jedlo
Pri plackách tento týždeň ešte zostaneme, čo poviete? My ich máme naozaj veľmi radi. Cuketové a kelové sú podľa mňa najlepšie. V takomto sychravom počasí sa výborne hodí cícerové pyré, ktoré zahreje. Aj jedlo bez mäsa vie zasýtiť a byť výživné.
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 15 min |
Doba varenia |
30 min |
|
|
Pri plackách tento týždeň ešte zostaneme, čo poviete? My ich máme naozaj veľmi radi. Cuketové a kelové sú podľa mňa najlepšie. V takomto sychravom počasí sa výborne hodí cícerové pyré, ktoré zahreje. Aj jedlo bez mäsa vie zasýtiť a byť výživné.
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks stredná cuketa
- 1 ks väčšia mrkva
- 2 ks vajcia ak je málo pridajte ešte 1 vajíčko
- 40 gram feta syr alebo tvrdý syr, alebo haloumi
- 2 PL pomleté ovsené vločky
- 5 ks nové zemiaky
- 1 pohár streilizovaný cícer
- 1-2 deci mlieko
- na dochutenie: soľ, cesnak, sézamové semienka, muškátový oriešok, rasca, majoránka, citrónová šťava, maslo
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Cuketu si nastrúhame nahrubo, osolíme a necháme trochu vypotiť z vody.
- Medzitým si ošúpeme zemiaky a nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme vodou , osolíme, prikryjeme pokrievkou a uvaríme domäkka cca 12 min.
- Stečenú cuketu si ručne ešte vyžmýkame. Pristrúhame najemno mrkvu, nahrubo feta syr, pridáme vajíčka, vločky, prelistujeme strúčik cesnaku a dochutíme soľou, rascou a majoránkou. Na panvici si rozohrejeme olivový olej alebo masť a opekáme na strednom ohni z každej strany pár minút dozlatova.
- Zo zemiakov si odoberieme asi deci vody ak chcete mať bezlaktózovú/kazeín verziu. Ak vám mliečne výrobky nevadia, mixnite cícer so sézamom a mliekom v mixéri na kašu. Do zemiakov tiež pridajte mlieko, maslo, cícerovú kašu a metličkovým mixeróm vyšľahajte na hladké jemné pyré. Dochuťte soľou, muškátovým orieškom a kvapkou citrónovej šťavy.
Poznámka k receptu
TIP: Pre expresnú verziu si môžete pripraviť len cícerové pyré. Cícer z konzervy zlejte, prepláchnite pod vodou a s horúcim mliekom a maslom rozmixujte v miréri na kašu. Ak chcete bezlaktózovú či kazeín free jedlo, kaša chutí výborne aj s horúcou vodou a olivovým olejom. Pre aromatickejšiu verziu môžete do mixovania pridať bazalku, alebo sušené rajčiny.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinka, hmota na placky mi nedrzi pokope, ked som to dala
smazit na panvicu… V com moze byt chyba? ?Dakujem?
Skuste pridat vajicko navyse 😉
Tinka, chutovo su super, ale nedrzi mi cesto pokope, rozpadava sa. Co s tym? Dakujem
Cele som to vyhodila, cesto vobec nedrzi pokope 🙁
Baby ale dali ste pomleté ovsené vločky?