Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej cruste

Výborné, ľahké a chutné netradičné jedlo.

Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej cruste
Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej cruste
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tip na netradičné vynikajúce jedlo 🙂 Ak ste ešte nevyskúšali quinou, tak máte jedinečnú príležitosť. Je veľmi ľahká, jemná a chrumkavá, je skvelým obsahom živín. Má vysoké hodnoty fytonutrientov a flavonoidov, ktoré sú dôležitými bojovníkmi s rakovinou. Quinoa je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. V porovnaní s inými obilninami je quinoa podstatne lepší zdroj vápnika a bielkovín. Pôsobí totiž protizápalovo a má veľmi pozitívny vplyv na srdce a cievy.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min.
Doba varenia
20 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min.
Doba varenia
20 min.
Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej cruste
Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej cruste
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tip na netradičné vynikajúce jedlo 🙂 Ak ste ešte nevyskúšali quinou, tak máte jedinečnú príležitosť. Je veľmi ľahká, jemná a chrumkavá, je skvelým obsahom živín. Má vysoké hodnoty fytonutrientov a flavonoidov, ktoré sú dôležitými bojovníkmi s rakovinou. Quinoa je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. V porovnaní s inými obilninami je quinoa podstatne lepší zdroj vápnika a bielkovín. Pôsobí totiž protizápalovo a má veľmi pozitívny vplyv na srdce a cievy.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min.
Doba varenia
20 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min.
Doba varenia
20 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Na masle si osmahneme nadrobno nakrájaný pór, najemno nastrúhanú cviklu a mrkvu asi 1 minútu. Quinou 3x poriadne prepláchneme pod teplou vodou a pridáme k zelenine. Zalejeme horúcou vodou v pomere 1:2 a necháme pod pokrievkou uvariť domäkka. Cca 15-20 min. Ochutíme soľou, citrónovou šťavou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
  2. Morčacie prsia si zľahka vyklepeme a potrieme dijon horčicou, pridáme čerstvo pomleté čierne korenie, posolíme a nastrúhame parmezán. Zľahka pocapkáme, aby sa nám hmota spojila. Na panvici s minimom olivového oleja zľahka osmahneme z oboch strán do zlatova, pokým sa nevytvorí crusta a mäso je mäkké (cca 8 min z každej strany).
  3. Podávame s čerstvým šalátom so zálievkou z citrónovej šťavy, soli a olivového oleja.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

2 komentáre

  1. tak toto urobím hned zajtra. len dokúpiť potraviny…ste super! veľmi pekne ďakujeeééém…:-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.