Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej cruste
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tip na netradičné vynikajúce jedlo 🙂 Ak ste ešte nevyskúšali quinou, tak máte jedinečnú príležitosť. Je veľmi ľahká, jemná a chrumkavá, je skvelým obsahom živín. Má vysoké hodnoty fytonutrientov a flavonoidov, ktoré sú dôležitými bojovníkmi s rakovinou. Quinoa je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. V porovnaní s inými obilninami je quinoa podstatne lepší zdroj vápnika a bielkovín. Pôsobí totiž protizápalovo a má veľmi pozitívny vplyv na srdce a cievy.
Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej cruste
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tip na netradičné vynikajúce jedlo 🙂 Ak ste ešte nevyskúšali quinou, tak máte jedinečnú príležitosť. Je veľmi ľahká, jemná a chrumkavá, je skvelým obsahom živín. Má vysoké hodnoty fytonutrientov a flavonoidov, ktoré sú dôležitými bojovníkmi s rakovinou. Quinoa je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. V porovnaní s inými obilninami je quinoa podstatne lepší zdroj vápnika a bielkovín. Pôsobí totiž protizápalovo a má veľmi pozitívny vplyv na srdce a cievy.
Na masle si osmahneme nadrobno nakrájaný pór, najemno nastrúhanú cviklu a mrkvu asi 1 minútu. Quinou 3x poriadne prepláchneme pod teplou vodou a pridáme k zelenine. Zalejeme horúcou vodou v pomere 1:2 a necháme pod pokrievkou uvariť domäkka. Cca 15-20 min. Ochutíme soľou, citrónovou šťavou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Morčacie prsia si zľahka vyklepeme a potrieme dijon horčicou, pridáme čerstvo pomleté čierne korenie, posolíme a nastrúhame parmezán. Zľahka pocapkáme, aby sa nám hmota spojila. Na panvici s minimom olivového oleja zľahka osmahneme z oboch strán do zlatova, pokým sa nevytvorí crusta a mäso je mäkké (cca 8 min z každej strany).
Podávame s čerstvým šalátom so zálievkou z citrónovej šťavy, soli a olivového oleja.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
tak toto urobím hned zajtra. len dokúpiť potraviny…ste super! veľmi pekne ďakujeeééém…:-)