Domáca majonéza

Poctivá, sametová, osviežujúca 🙂

Domáca majonéza
Domáca majonéza
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Čo by bol môj život bez vajíčok 😀 na domáce vajcia a poctivé maslo nech mi nikto nesiaha 😀 😛 Receptov na domácu majonézu je neúrekom, toto je ten môj, je krásne sametová a neskutočne osviežujúca.
Množstvo Príprava
150 ml pohár 10 min
Množstvo Príprava
150 ml pohár 10 min
Domáca majonéza
Domáca majonéza
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Čo by bol môj život bez vajíčok 😀 na domáce vajcia a poctivé maslo nech mi nikto nesiaha 😀 😛 Receptov na domácu majonézu je neúrekom, toto je ten môj, je krásne sametová a neskutočne osviežujúca.
Množstvo Príprava
150 ml pohár 10 min
Množstvo Príprava
150 ml pohár 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ml pohár
Postup prípravy
  1. Oddelené žĺtka si dáme do misky. Pridáme ocot a začneme ručne metličkou miešať, počas miešania prilievame olej. Pomaly postupne lejeme a zapracujeme..Lejeme a zapracujeme. Takto až pokým neminieme celý. Konzistencia majonézy má byť pevná a leská.
  2. Nakrájame si nadrobno kápiu, pažítku, ligurček a zamiešame do majonézy. Osolíme, pridáme štipku cukru, vyžmýkame citrónovú šťavu a struhneme muškátový oriešok. Stále ochutnávame a dolaďujeme do našej chuti. Voilá, hotovo 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

3 komentáre

  1. Aj ja robim domacu majonezu, z natvrdo uvarenych vajec, lyzica skorice a prevrene vychladene mlieko (kolko vajec tolko dcl.mlieka) a potom u len ponornym mixerom mixujem a prilievam olej, je naozaj fantasticka…?

  2. Super recept,no nedaly by se ty zloutky nejak tepelne zpracovat? Jsem tehu a no,clovek nikdy nevi 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.