Domáce rybie prsty (bez vyprážania) a šlahané pyré s hráškom

zdravé a bez vyprážania 🙂

Domáce rybie prsty (bez vyprážania) a šlahané pyré s hráškom
Domáce rybie prsty (bez vyprážania) a šlahané pyré s hráškom
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 3.53
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rada vystupujem zo zóny komfortu a nahrádzam polotovary kvalitnými doma vyrobenými potravinami ? Pripravte si domáce rybie prsty plné mäsa, neskutočne šťavnaté vnútri a chrumkavé vonku ? ktoré neobsahujú žiadne pomleté sprostosti a neprirodzenú oranžovú strúhanku plnú éčiek? Budú vám miznúť z taniera ako teplé rožky, to vám garantujem? vaši doma sa budú zalizovať ? Toto všetko za menej ako pol hodinku? Pretože vaše lásky doma si zaslúžia domácu kvalitu a vy dámy si zaslúžite viac oddychu ?
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Domáce rybie prsty (bez vyprážania) a šlahané pyré s hráškom
Domáce rybie prsty (bez vyprážania) a šlahané pyré s hráškom
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 3.53
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rada vystupujem zo zóny komfortu a nahrádzam polotovary kvalitnými doma vyrobenými potravinami ? Pripravte si domáce rybie prsty plné mäsa, neskutočne šťavnaté vnútri a chrumkavé vonku ? ktoré neobsahujú žiadne pomleté sprostosti a neprirodzenú oranžovú strúhanku plnú éčiek? Budú vám miznúť z taniera ako teplé rožky, to vám garantujem? vaši doma sa budú zalizovať ? Toto všetko za menej ako pol hodinku? Pretože vaše lásky doma si zaslúžia domácu kvalitu a vy dámy si zaslúžite viac oddychu ?
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Filé z tresky si nakrájame ešte v zmrznutom stave ostrým nožom na rovnaké rybie prsty. Jedno filé prekrojíme na tri prsty. Keď sú zmrazené po dvoch na sebe, kľudne prekrojte obe naraz. Prsty tak budete mať rovnomerné a budú mať pekný tvar. Zo 4 filé vám vyjde 12 rybích prstov. Keby ste ich krájali rozmrazené, boli by rozstrapkané. Takto nakrájané ich necháme pol hodinku rozmraziť. Prípadne si ich môžete nakrájať večer a nechať do rána v chladničke povoliť.
  2. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, zalejeme vriacou vodou a uvaríme pod pokrievkou domäkka cca 15 min. 3 min pred koncom tam vhodíme mrazený hrášok.
  3. Zmiešame si zmes, v ktorej budeme rybu obalovať. Ovsené vločky, sézam a korenie si zamiešame dokopy. Bielko si trochu prešlaháme vidličkou.
  4. Rozmrazenú rybu si poriadne pokvapkáme citrónom a osolíme si ju. Najprv ju ponoríme do bielka z oboch strán a potom do zmesi na obaľovanie. Preložíme na tanier.
  5. Na panvicu si dáme tenkú ani nie súvislú vrstvu olivového oleja a rozpálime ho na panvici s hrubším dnom. Pridáme rybu a naplno minútku smažíme - to je dôležité. Oheň znížime na polovičný a dozlatista ešte asi minútku, dve. Otočíme a z druhej strany na zníženom strednom ohni dokončujeme cca 4-5 min. Rybie prsty robíme naraz, nepridávame po častiach v procese smaženia, práve najprv tá vyššia teplota a následne to zníženie urobí chrumkavé prsty. Hotové rybie prsty dáme odkvapkať na kuchynskú utierku, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.
  6. Vodu zo zemiakov zlejeme, vhodíme kus masla, prilejeme cca deci mlieka, osolíme, struhneme muškátový oriešok a metličkovým mixérom vyšlaháme v jemné pyré. V prípade potreby ešte dolejte mlieko.
  7. Výborne sa hodí príloha zaváraná cvikla. Nádherne jedlo ožíví 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zeleninové tagliatelle s kari krevetami

aj ľahké fit jedlo vás dokáže vyniesť do gurmánskych výšin <3 Zeleninové tagliatelle s kari …

5 komentárov

  1. Možem sa spýtať na značku filé z tresky, ktoré najčastejšie kupujete a kde ? Ja sa nikdy neviem rozhodnúť, ktoré je dobré.
    Ďakujem

  2. Ja som dnes použila z Kauflandu od Mylord, Aljašská treska, bez kostí. Bola super.

  3. Nevydarený recept. Doplnila by som že ovsené vlocky treba bud mat jemne alebo si ich treba pomliet. Vobec mi na tom bielku nedržala zmes na obalovanie. Tiez je velmi dolezite ake filé mate. Treba ho nechať poriadne odkvapkat. Celkovo sa mi tento recept nepáči, vlocky mi škrípali pod zubami a hromžila som ked som ukladala prsty na panvicu. Rozpadávali sa.

    • No áno, pomlela som na kavovom mlymčeku. škoda, že to nie je tu uvedené, bolo to na FB tak uvedené. Mne sa to super robilo aj podarilo. Ale postup pri obalovani, tak ako sa píše , ešte v pevnom stave obaliť. A potom vypražiť.

Napísať odpoveď pre Inga Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.