Perfektné krekry pre návštevu, alebo len tak, na chrumkanie k telke 🙂
Rada chrumkám slané 🙂 Sú úžasné, naozaj. V kombinácii s cesnakom, hrubozrnnou soľou alebo parmezánom sú TOP 🙂 Veľmi sa k nim hodí cenakový dip alebo salsa z pečenej papriky ( nájdete tu : https://www.tinkinerecepty.sk/pomazanka-z-pecenej-papriky/ ). Alebo len tak, s kečupom 🙂 Cesto je moje vlastné pizzové, ale bez oblohy.
Množstvo | Príprava |
cca 30 krekrov | 5 minút |
|
Rada chrumkám slané 🙂 Sú úžasné, naozaj. V kombinácii s cesnakom, hrubozrnnou soľou alebo parmezánom sú TOP 🙂 Veľmi sa k nim hodí cenakový dip alebo salsa z pečenej papriky ( nájdete tu : https://www.tinkinerecepty.sk/pomazanka-z-pecenej-papriky/ ). Alebo len tak, s kečupom 🙂 Cesto je moje vlastné pizzové, ale bez oblohy.
|
Čo budeme potrebovať
- 220 gram špaldová hladká múka
- 4 PL olivový olej
- 50 ml suché biele víno Chardonnay Chateau Topoľčianky
- 50 ml teplá voda
- štipka soli, cukru
- cesnak, parmezán, hrubozrnná soľ na potretie
Množstvo: 30 krekrov
Postup prípravy
- Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov, režim pizza. Ak nemáte pizzu, tak teplovzduch, resp. ventilátor, režim hore + dole.
- Múku, olej, víno, vodu, soľ a cukor si rukami vymiesime na cesto. Trvá to naozaj chvíľku, je kompaktné, vláčne a výborne sa s ním pracuje.
- Rozdelíme ho na 4 kúsky. 2 z nich vyvaľkáme na pečiacom papieri úplne natenko. Koliečkom na pizzu ťaháme cestom zvrchu nadol a režeme na podlhovasté krekry. Aké tenké, to je na vás. Lepšie je koliečkom, nakoľko nožom sa cesto ťahá.
- Potrieme cesnakovou zmesou (prelisovaný cesnak zmiešaný s olejom). Cesnakom nešetrite. Je naozaj výborný, sčipsovie a zostane chrumkavý. Posolíme hrubozrnnou soľou (ak nie hrubozrnnou, tak klasickou). Ja osobne používam himalájsku alebo morskú. Striedam. Určite nie klasickú jodidovanú, nie je moc zdravá. Dáme piecť do rúry, vyhriatej na 200 stupňov, cca 12-13 minút. Sledujte, aby nezhoreli.
- Medzitým si na druhý pečiaci papier zopakujeme postup, čiže natenko vyvaľkáme zvyšné dve cestá, rozdelíme koliečkom a posypeme parmezánom. Dáme upiecť. Sú výborné.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Vynikajúci recept