Domáce špaldové krekry

Perfektné krekry pre návštevu, alebo len tak, na chrumkanie k telke 🙂

 

Domáce špaldové krekry
Domáce špaldové krekry
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rada chrumkám slané 🙂 Sú úžasné, naozaj. V kombinácii s cesnakom, hrubozrnnou soľou alebo parmezánom sú TOP 🙂 Veľmi sa k nim hodí cenakový dip alebo salsa z pečenej papriky ( nájdete tu : https://www.tinkinerecepty.sk/pomazanka-z-pecenej-papriky/  ). Alebo len tak, s kečupom 🙂 Cesto je moje vlastné pizzové, ale bez oblohy.
Množstvo Príprava
cca 30 krekrov 5 minút
Množstvo Príprava
cca 30 krekrov 5 minút
Domáce špaldové krekry
Domáce špaldové krekry
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rada chrumkám slané 🙂 Sú úžasné, naozaj. V kombinácii s cesnakom, hrubozrnnou soľou alebo parmezánom sú TOP 🙂 Veľmi sa k nim hodí cenakový dip alebo salsa z pečenej papriky ( nájdete tu : https://www.tinkinerecepty.sk/pomazanka-z-pecenej-papriky/  ). Alebo len tak, s kečupom 🙂 Cesto je moje vlastné pizzové, ale bez oblohy.
Množstvo Príprava
cca 30 krekrov 5 minút
Množstvo Príprava
cca 30 krekrov 5 minút
Čo budeme potrebovať
Množstvo: 30 krekrov
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov, režim pizza. Ak nemáte pizzu, tak teplovzduch, resp. ventilátor, režim hore + dole.
  2. Múku, olej, víno, vodu, soľ a cukor si rukami vymiesime na cesto. Trvá to naozaj chvíľku, je kompaktné, vláčne a výborne sa s ním pracuje.
  3. Rozdelíme ho na 4 kúsky. 2 z nich vyvaľkáme na pečiacom papieri úplne natenko. Koliečkom na pizzu ťaháme cestom zvrchu nadol a režeme na podlhovasté krekry. Aké tenké, to je na vás. Lepšie je koliečkom, nakoľko nožom sa cesto ťahá.
  4. Potrieme cesnakovou zmesou (prelisovaný cesnak zmiešaný s olejom). Cesnakom nešetrite. Je naozaj výborný, sčipsovie a zostane chrumkavý. Posolíme hrubozrnnou soľou (ak nie hrubozrnnou, tak klasickou). Ja osobne používam himalájsku alebo morskú. Striedam. Určite nie klasickú jodidovanú, nie je moc zdravá. Dáme piecť do rúry, vyhriatej na 200 stupňov, cca 12-13 minút. Sledujte, aby nezhoreli.
  5. Medzitým si na druhý pečiaci papier zopakujeme postup, čiže natenko vyvaľkáme zvyšné dve cestá, rozdelíme koliečkom a posypeme parmezánom. Dáme upiecť. Sú výborné.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.63 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.