Domáce cestoviny si vás úplne podmania <3 Príprava je naozaj jednoduchá, viete si ich doma spraviť aj bez cestovinovača, príprava je rýchla a nenáročná. Cestoviny sú jemné až sametové a spolu s krémovou kuriatkovou omáčkou pohladia každý váš chuťový pohárik :* Toto menu som pripravovala aj vrámci Zdravého víkendu v GINO Paradise Bešeňová a ohlasy od ľudí boli výborné. Tak verím, že budú chutiť aj vám :*
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 45 min |
Doba varenia |
20-45 min |
|
|
Domáce cestoviny si vás úplne podmania <3 Príprava je naozaj jednoduchá, viete si ich doma spraviť aj bez cestovinovača, príprava je rýchla a nenáročná. Cestoviny sú jemné až sametové a spolu s krémovou kuriatkovou omáčkou pohladia každý váš chuťový pohárik :* Toto menu som pripravovala aj vrámci Zdravého víkendu v GINO Paradise Bešeňová a ohlasy od ľudí boli výborné. Tak verím, že budú chutiť aj vám :*
|
Čo budeme potrebovať
- 120 gram špaldová hladká múka T 650
- 50 gram špaldová celozrnná hladká múka
- 2 ks vajcia
- 1 PL olivový olej
- 115 gram hokkaido cvikla, alebo cviklová šťava podľa konzistencie cesta
- 1 čl soľ
- 2 ks šalotka
- 400 gram čerstvé kuriatka
- 2 čl dijon horčica
- 300 ml 33% šľahačková smotana
- 100 ml voda
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Rúru si zapneme na 200 stupňov bez ventilátora.
- Tekvicu umyjeme, rozkrojíme na polky a lyžicou vyberieme semiačka. Nakrájame si ju na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a upečieme v rúre 20 min domäkka. Cviklu si v celosti v šupke uvaríme vo vode 45 min. Zeleninu do cestovín si môžete pripraviť aj deň pred prípravou. Pre jednoduchšiu a rýchlejšiu prípravu môžete namiesto cviklového pyré pridať aj odšťavenú cviklovú šťavu.
- Tekvicu si rozmixujeme spolu s vajcom a olivovým olejom na pyré. Cviklu si ošúpeme a tiež rozmixujeme s vajcom a olejom na pyré. Do oboch pyré pridáme múky, soľ a vypracujeme ručne, alebo robotom hladké cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme ešte múku. Cesto necháme prikryté (aby neobschlo) oddychovať 1 hodinu.
- Následne z cesta vypracujeme cestoviny – buď cestovinovačom, alebo ručne na tentko vyvaľkáme a narežeme na tagliatelle. Poriadne podsypeme múkou, aby sa nám nelepili a necháme ich chvíľu na vzduchu obschnúť. Varíme vo vriacej vode max 2 minúty, ideálne podľa chute medzi 90-120 sekundami.
- Šalotku si nakrájame nadrobno, kuriatka na menšie kúsky. Na masle si speníme šalotku, pridáme drvenú rascu, tymián a cca minútku spolu restujeme. Pridáme kuriatka, zamiešame a prikryjeme pokrievkou. Dusíme približne 8 minút. Pridáme dijon horčicu, prilejeme smotanu, vodu a necháme zredukovať. Pekne nám to zhustne. Dochutíme kurkumou (kvôli farbe), čerstvou petržlenovou vňaťou, soľou, trochou trstinového cukru a citrónovou šťavou (príp. octom).
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinka,to mnozstvo muky treba rozdelit na polovicu alebo do oboch druhov cestovin ide po 120 g ?