Čo budeme potrebovať
- 1 ks červená cibuľka
- 1 ks šalotka
- 1 ks mrkva
- 300 gram teľacie mäso orech
- 1 strúčik cesnak
- 1 PL dijon horčica
- 3 hrste mrazený hrášok
- 250 gram ryža
Množstvo:
Postup prípravy
- Cibuľky si nakrájame nadrobno a orestujeme na olivovom oleji dozlatova cca 3 minútky. Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme k restovanej zmesi. Teľacie mäsko si nakrájame na menšie kúsky - je to tak chutnejšie a pridáme k restovanej zmesi. Sprudka orestujeme asi 5 minút.
- Cesnak si očistíme a nakrájame nadrobno. Pridáme k zmesi, aj s dijon horčicou, dochutíme drvenou rascou, mletou červenou paprikou, zamiešame a pol minútky orestujeme. Zalejeme vriacou vodou z kanvice a zavrieme tlakový hrniec. Keď začne pískať, znížime oheň a dusíme cca 20 minút. V obyčajnom hrnci pod pokrievkou to bude dlhšie.
- Medzitým si uvaríme ryžu. Ryžu poriadne viackrát pod vodou premyjeme. Do hrnca dáme olivový olej, necháme rozhorúčiť, pridáme ryžu a pol minútky orestujeme. Zalejeme vriacou vodou z kanvice asi tam 1 cm nad ryžu, zakryjeme pokrievkou, oheň znížime a varíme pokým sa voda nevyparí, cca 13 minút. Následne vypneme a necháme dôjsť pod pokrievkou ešte 10 minút. Pridáme maslo, soľ na dochutenie.
- Keď už máme mäsko mäkké, dolejeme ešte vodu podľa potreby a vhodíme hrášok. Necháme minútku prebublať. Trochu zemiakového škrobu si rozhabarkujeme v troche vody a zahustíme tým omáčku. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Doma je to nase nove oblubene jedlo!!! Neskutocne vyborne a jednoduche! Dakujem
Pocas varenia som zistila , ze mi chyba informaciaohladom mnozstva rasce, cervenej papriky a soli. Ked jedlo varim prvykrat a nepoznam chut aku ma mat, bolo by to super uviest. Inac sa to moze aj nepodarit.
Kazdy ma ine chute takze pridavaj po trosicke a je po probleme 😉
Výborný obed,zjedol aj môj „fajnový“syn.
robím pravidelne, veľmi nám chutí 🙂
Výborný obedík. Keďže malá je alergická na papriku nahradila som to kurkumou,pridala trošku sušených hríbov a tiež rozmarín-všetkým chutilo 🙂
Zdravim Tinka, a to maso sa vobec nesoli? Soli sa iba pri dochuteni omacky?