priatelia fantasticka priloha, alebo aj hlavne jedlo so salatom. ak ste este neskusali bataty, hor sa do toho 🙂
Postup prípravy
- Priprava nic zlozite, osupeme si zemiaky klasicke a bataty. a do zapekacej misky alebo misiek davame poschodia na striedacku zemiaky a bataty, zemiaky a bataty...my sme dali 5 poschodi. v miske si zmiesame slahackovu smotanu (alebo mozete mlieko, alebo kombinaciu) s vajciami (na 1 slahackovu 250ml - 2 vajka),domacu vegetu, sol, muskatovy oriesok, petrzlenovu vnat a parmezan. zalejeme zemiaky (mali by byť zaliate nie uplne povrch, tak o 1 poschodie nižšie) a dame do truby gratinovat na 180-200 stupnov cca 20 min. Ak chcete mat syr navrchu tahavy, nastruhajte ho tesne pred dokoncenim. Ak trvrdsi chrumkavy pripeceny nastruhajte na zaciatok. bon apetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.