Domov / Recept / Dvojfarebný zemiakový gratín

Dvojfarebný zemiakový gratín

priatelia fantasticka priloha, alebo aj hlavne jedlo so salatom. ak ste este neskusali bataty, hor sa do toho 🙂

Dvojfarebný zemiakový gratín
Dvojfarebný zemiakový gratín
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
príprava nič zložité, ale nápaditá a chutná príloha, alebo hlavné jedlo 🙂
Príprava
10 min
Doba varenia
20 min
Príprava
10 min
Doba varenia
20 min
Dvojfarebný zemiakový gratín
Dvojfarebný zemiakový gratín
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
príprava nič zložité, ale nápaditá a chutná príloha, alebo hlavné jedlo 🙂
Príprava
10 min
Doba varenia
20 min
Príprava
10 min
Doba varenia
20 min
Postup prípravy
  1. Priprava nic zlozite, osupeme si zemiaky klasicke a bataty. a do zapekacej misky alebo misiek davame poschodia na striedacku zemiaky a bataty, zemiaky a bataty...my sme dali 5 poschodi. v miske si zmiesame slahackovu smotanu (alebo mozete mlieko, alebo kombinaciu) s vajciami (na 1 slahackovu 250ml - 2 vajka),domacu vegetu, sol, muskatovy oriesok, petrzlenovu vnat a parmezan. zalejeme zemiaky (mali by byť zaliate nie uplne povrch, tak o 1 poschodie nižšie) a dame do truby gratinovat na 180-200 stupnov cca 20 min. Ak chcete mat syr navrchu tahavy, nastruhajte ho tesne pred dokoncenim. Ak trvrdsi chrumkavy pripeceny nastruhajte na zaciatok. bon apetit 🙂
    Priprava nic zlozite, osupeme si zemiaky klasicke a bataty. a do zapekacej misky alebo misiek davame poschodia na striedacku zemiaky a bataty, zemiaky a bataty...my sme dali 5 poschodi. 
v miske si zmiesame slahackovu smotanu (alebo mozete mlieko, alebo kombinaciu) s vajciami (na 1 slahackovu 250ml - 2 vajka),domacu vegetu, sol, muskatovy oriesok, petrzlenovu vnat a parmezan. zalejeme zemiaky (mali by byť zaliate nie uplne povrch, tak o 1 poschodie nižšie)  a dame do truby gratinovat na 180-200 stupnov cca 20 min. Ak chcete mat syr navrchu tahavy, nastruhajte ho tesne pred dokoncenim. Ak trvrdsi chrumkavy pripeceny nastruhajte na zaciatok.

bon apetit :)
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Hokkaido halušky so smotanou

Milujem slovenskú kuchyňu, ozdravené, výživnú. Hokkaido halušky so smotanou Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.