V jednoduchosti je krása 🙂 Výborný, rýchly, hriešny a zdravý 🙂
Figovo-mandľový tart so slivkovým coulis a ganache čokopolevou
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Drvivá väčšina mojich receptov sa zrodí z toho, že potrebujem niečo minúť 😀 Tak to bolo aj s figami z Vianoc 😀 A veru, dobre som spravila. Koláčik je jemne sladký a chutí po figách. Slivky mu dávajú šťavnatosť a čokoládová poleva dodáva hriešnosť celému dezertu 🙂
Figovo-mandľový tart so slivkovým coulis a ganache čokopolevou
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Drvivá väčšina mojich receptov sa zrodí z toho, že potrebujem niečo minúť 😀 Tak to bolo aj s figami z Vianoc 😀 A veru, dobre som spravila. Koláčik je jemne sladký a chutí po figách. Slivky mu dávajú šťavnatosť a čokoládová poleva dodáva hriešnosť celému dezertu 🙂
Mandle si pomelieme a dáme do nádoby. Pridáme múku, nakrájané zmäknuté maslo a štipku soli. Figy si umyjeme, odstránime hrubú stopku a rozmixujeme v mixéri s 1 PL vody a vajíčkom. Pozor, ak máte figy moc tvrdé, ponorte ich do vody na pol hodinku. Môžete použiť aj čerstvé figy, ktoré ale ošúpte. Stačí 4-5 kusov, uvidíte podľa konzistencie. Čerstvé figy sú vodnatejšie. Masu prídame do nádoby a všetko spolu ručne spojíme v nelepivé cesto. Trvá to minútku až dve. Cesto vytvarujeme do hrubej placky a dáme do potravinárskej fólie do chladničky stuhnúť na 30-40 minút.
Slivky si umyjeme, prekrojíme napoly a vyberieme kôstku. 10 sliviek si rozmixujeme na dreň a zvyšných 10 nakrájame na menšie kúsky. Pridáme med, škrob a premiešame spolu.
Keď je cesto vychladnuté, vyberieme z chladničky, dáme na papier na pečenie a navrch rozprestrieme potravinovú fóliu. Bude sa nám to ľahko vaľkať. Keď je vyvaľkané, prenesieme ho do tortovej formy, odstránime fóliu a navrstvíme slivky. Pečieme v trúbe na 180 stupňov bez teplovzduchu cca 30 minút.
Pripravíme si polevu. Smotanu privedieme k bodu varu a vypneme. Nalámeme čokoládu a miešame pokým sa nerozpustí. Zvyknem dávať aj 1 ČL kokosového oleja, čokoláda je potom krásne lesklá. Nalejeme na korpus a necháme všetko stuhnúť v chladničke.
Poznámka k receptu
TIP : Ak máte moc tvrdé figy, pozor, aby ste si pri mixovaní neodpálil mixér. Radšej ich dajte do vody na 1-2 hodinky nasiaknuť. Výborný je aj s broskyňami, nektarinkami, dulami či ringlotami.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
Namiesto mandlí som použila vlašské orechy a namiesto fig zasa roztlačený banán ….. Ovocnú časť som nakombinovala zo sliviek a broskýň ….. Koláč fantastický ?
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Superbly ilintluaming data here, thanks!
Tinka prosim Ta na com melies mandle?’Dakujem 🙂
Tento!! ❤❤ To je dokonalosť sama! 😉
Namiesto mandlí som použila vlašské orechy a namiesto fig zasa roztlačený banán ….. Ovocnú časť som nakombinovala zo sliviek a broskýň ….. Koláč fantastický ?