Jednoduché a rýchle mini ciabatty nielen pre začiatočníkov. Príprava vám zaberie úplne minimum času a výsledok bude maximálne chutný s efektom chrumkavej chlebovej kôrky, ktorá pri zahryznutí až praská. Vnútri vláčne a jemnučké.
Niet nad to, keď sa vám domovom nesie vôňa čerstvo upečeného pečiva ako z najlepšej francúzskej bagetérie ❤️ Keď doň zahryznete a cez praskajúcu kôrku sa dostanete do jemnej vláčnej striedky. Nič k nim nepotrebujete len maslo, ktoré sa vám bude nežne topiť na jazyku. A navyše, sú pripravené úplne bez námahy, pripravia aj deti či začiatočníci.
Množstvo | Príprava |
6 mini bagetiek | 20 min |
Doba varenia |
20-25 min |
|
|
Niet nad to, keď sa vám domovom nesie vôňa čerstvo upečeného pečiva ako z najlepšej francúzskej bagetérie ❤️ Keď doň zahryznete a cez praskajúcu kôrku sa dostanete do jemnej vláčnej striedky. Nič k nim nepotrebujete len maslo, ktoré sa vám bude nežne topiť na jazyku. A navyše, sú pripravené úplne bez námahy, pripravia aj deti či začiatočníci.
|
Čo budeme potrebovať
- 400 gram špaldová polohrubá múka T1050 môžete dať aj pol na pol s pšeničnou
- 100 gram ražná celozrnná múka
- 2 čl sušené kvasnice
- 2 čl soľ
- 2 čl med
- 380 ml voda +/- 10 ml
- hrsť slnečnicové semienka
Množstvo: mini bagetiek
Postup prípravy
- Všetky ingrediencie zmiešame dokopy, v miske rukami pospájame do bochníka. Cesto je lepivejšie. Ak je cesto hutné, prilejte ešte trochu vody, každá múka saje inak. Vrch pomúčime, prehodíme cez misku utierku a necháme kysnúť na kuchynskej linke 1, 5 – 2 hodiny.
- Po vykysnutí predhrejeme rúru na 230 stupňov. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a poprekladáme z krajov dostredu, ako keď robíte z papiera obálku. Rozdelíme nožom na 6 kúskov, ktoré rukami vyvaľkáme do bagety. Pomúčime, preložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme ešte 15 minút podkysnúť.
- Na každej bagetke urobíme nožom tri zárezy, postriekame vodou a pečieme cca 20 - 25 minút. Po vytiahnutí opäť postriekame vodou a necháme vychladnúť.
Poznámka k receptu
TIP: Ak potrebujete zrýchliť process kysnutia, dajte misku do rúry zohriatej na 40 stupňov na cca 30 min.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Dakujem za skvely recept moje nie su sice take pekne ako tvoje Tinka ale ozaj.su genialne ako vsetko co.som.doteraz skusila. Drzim palceky pri dalsich kreativnych skvelych chutnych a inspirujucich receptoch…
Tinka su uuuuplne super ?
Manžel ochutnal a zahlásil, že od dnešného dňa už pečieme iba tieto bagetky. Akurát som vodu nahradila bielym jogurtom.