Úžasná kombinácia, tak gurmánsky lahodná a hotová za 10 minút. Ešte budete čakať na cestoviny. 😉
Čo budeme potrebovať
- cestoviny fussili
- 1 červená cibuľa
- 1 hermelín Král sýrů
- 1 mozzarella di buffala originál mozzarella z byvolieho mlieka, môžete použiť aj kravskú
- 1 ricotta
- šľahačková smotana pridať podľa konzistencie
- pizza korenie Vitana
Množstvo: osoby
Postup prípravy
- Farfalle si uvaríme podľa návodu.
- Červenú cibuľku si osmahneme na masle do sklovita, jemne posolíme, aby sa cibuľka nepripálila. Nasypeme pizza korenie od Vitany (dá omáčke dominantnú chuť a úplne ju oživí, netreba sa báť aj viac).
- Pridáme nakrájaný hermelín král syru, mozzarellu di buffala (alebo klasickú mozzarellu) a miešame, aby sa syr rozpustil, struhneme parmezán, pridáme ricottu a 33% smotanu.. Miešame, pokým sa chute prepoja a omáčka zredukuje. Vypneme, primiešame čerstvú pažítku, príp. dosolíme.
- Servírujeme s cviklovými výhonkami, nastrúhanou reďkovkou a čerstvou pažítkou, ktoré sme si všetky predtým pokvapkali citrónom a osolili. Je to detail, ktorý dá omáčke sviežu chuť a bude fresh. 😉 Bon appetit priatelia. 😉
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Ahojky. Chýbaju mi doma čerstvé bylinky, na čom už pracujem. Vypestujem si svoje. Ale i bez nich je recept super. Chutné, lahodné. Ďakujem