Gazdovské zemiaky

jednoduchý recept z babičkinej kuchyne

Gazdovské zemiaky
Gazdovské zemiaky
Hodnotienie: 88
Hodnotenie: 4.34
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Chrumkavé pečené zemiačky s roztečenou bryndzou, skaramelizovanou cibuľkou a opečenou slaninkou. Predvčerom som ich robila aj s dupľou, včera som ich robila opäť a keby môžem robím ich aj dnes. Fantastické sú. Úplne jednoduché jedlo, na ktorom si naozaj gurmánsky pochutíte. A takmer z jedného pekáča ☺️ Už len nabrať kapusku zo súdka a vychutnávať. Recept nájdete aj v mojej novej rodinnej knihe TRR3.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 minút
Doba varenia
45 minút
Množstvo Príprava
3 porcie 15 minút
Doba varenia
45 minút
Gazdovské zemiaky
Gazdovské zemiaky
Hodnotienie: 88
Hodnotenie: 4.34
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Chrumkavé pečené zemiačky s roztečenou bryndzou, skaramelizovanou cibuľkou a opečenou slaninkou. Predvčerom som ich robila aj s dupľou, včera som ich robila opäť a keby môžem robím ich aj dnes. Fantastické sú. Úplne jednoduché jedlo, na ktorom si naozaj gurmánsky pochutíte. A takmer z jedného pekáča ☺️ Už len nabrať kapusku zo súdka a vychutnávať. Recept nájdete aj v mojej novej rodinnej knihe TRR3.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 minút
Doba varenia
45 minút
Množstvo Príprava
3 porcie 15 minút
Doba varenia
45 minút
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
  2. Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska - chipsy. Polejeme olivovým olejom, osolíme, pridáme rascu a premiešame. Plech si vymažeme maslom, rozložíme zemiaky a dáme piecť na 40 minút.
  3. Upečené chrumkavé zemiaky vyberieme, rozmrvíme na ne bryndzu a dáme zapiecť ešte na 5 minút.
  4. Slaninku si nakrájame na menšie kúsky a opečieme na suchej panvici dochrumkava. Dáme odtiecť na kuchynskú utierku. Cibuľku si nakrájame nadrobno alebo na polkolieska a osmahneme na masti, ktorú nám vytopila slaninka dozlatova. Ochutíme trochou trstinového cukru, soli a sójovou omáčkou.
  5. Hotové zemiačky posypeme skaramelizovanou cibuľkou, chrumkavou slaninkou a posekanou petržlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu

TIP: K zemiakom môžete pridať aj na kolieska nakrájanú mrkvu, bataty, alebo tekvicu. Ak máte radi bryndzovejšie, pridajte dvojnásobok bryndze, alebo si spravte z druhej bryzdne topping - bryndzovú tatarku a s tým polejte zemiaky. Výborne k zemiačkom chutí aj kyslá kapusta. Výborne chutia aj len tak s bryndzou. Ak máte nové zemiaky, nemusíte ich šúpať, môžete ich nakrájať aj so šupkou. Namiesto petržlenovej vňate môžete pridať kôpor.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.64 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

8 komentárov

  1. Práve sme to dojedli a aj náš štvorročný syn, ktorý obvykle všetko nové odmieta… Vynikajúce…. Ďakujem za recept ☺️

  2. Proste skvelé a chutné 😉 Pridala som ešte čerstvý nakrájaný pór zo záhradky a je super, že sa k tomu dajú nakombinovať rôzne prílohy a chute 😉 Chutilo všetkým z 3 generácií 🙂
    Teším sa na ďalšie recepty, hlavne vege 😉

  3. Famózne. Ta cibulka tomu doda neskutocnu chut. U nas sice bez slaninky ale aj tak chutia uzasne.

  4. My to mame neskutocne radi, fakt je to mnamka. Vacsinou zmizne vsetko, celý plech, a co zostane to vykvarujeme. A cibulka je perfektna samozrejme.

  5. Rada by som sa opýtala na med uvedený ako dochutenie. Dávate ho tiež? Ďakujem za odpoveď.

  6. Ja dávam trošku cukru a je to výborné..dodá tú správnu chuť ?

  7. Ďalší recept o Vás vyskúšaný, sú výborné už sa teším na knižku, dnes mi prišla správa od kuriéra, že ju prevzal 🙂

  8. dnes som ich robila po velmi dlhom case 🙂 mne teda piect zemiaky len na 180 stupnov – a aby boli chrumkave, teda vobec nefunguje.
    piekla som na 200. Su vynikajuce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.