Vynikajúca nátierka pre pravých gurmánov, taká z kategórie manželovi do práce. Je krásne variabilná, základ tvorí jemná mozarellová nátierka. Do mozarelly som zamilovaná už dlho, rada ju pridávam do jedál, šalátov aj polievok, a tentokrát ma úplne dostala v tejto úžasne jednoduchej nátierke s jogurtom. Je expresná a chutí naozaj skvelo.
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 10 minút |
|
Vynikajúca nátierka pre pravých gurmánov, taká z kategórie manželovi do práce. Je krásne variabilná, základ tvorí jemná mozarellová nátierka. Do mozarelly som zamilovaná už dlho, rada ju pridávam do jedál, šalátov aj polievok, a tentokrát ma úplne dostala v tejto úžasne jednoduchej nátierke s jogurtom. Je expresná a chutí naozaj skvelo.
|
Čo budeme potrebovať
- 125 gram mozarella
- 2 PL biely jogurt alebo pochúťková smotana
- 60 gram cream cheese syr (lučina, philadelphia)
- 1/4 ks čerstvý chren
- 1/2 čl dijon horčica
- himalájska soľ, citrónová šťava, chilli, kurkuma
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Všetky suroviny si dáme do mixéra s S nožmi a rozmixujeme na hladkú krémovú a fantastickú pomazánku.
Poznámka k receptu
TIP : Táto nátierka je skutočne variabilná, stačí ak rozmixujete jej základ – t.j. mozarellu, jogurt, lučinu, soľ a citrónovú šťavu a potom sa rozhodnete, s akou príchuťou si ju spravíte. S najemno nastrúhanou mrkvičkou je skvelá pre deti.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.