Domov / Recept / Jesenná hŕstková

Jesenná hŕstková

jesenná tradičná zahrievačka

Jesenná hŕstková
Jesenná hŕstková
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 2.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Polievka je u nás základ. Hŕstková polievka je v slovenskej tradičnej kuchyni snáď najobľúbenejšia. Je pripravená z lokálnych, lacných a dostupných surovín. Zahreje, zasýti a to všetko za pár korún a úžasne výživná najmä na jeseň a v zime. Táto je v mojom prevedení, rýchla bez namáčania či zložitej prírpavy. A chutiť bude všetkým 🙂
Množstvo Príprava
3 porcie 5 minút
Doba varenia
10 minút
Množstvo Príprava
3 porcie 5 minút
Doba varenia
10 minút
Jesenná hŕstková
Jesenná hŕstková
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 2.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Polievka je u nás základ. Hŕstková polievka je v slovenskej tradičnej kuchyni snáď najobľúbenejšia. Je pripravená z lokálnych, lacných a dostupných surovín. Zahreje, zasýti a to všetko za pár korún a úžasne výživná najmä na jeseň a v zime. Táto je v mojom prevedení, rýchla bez namáčania či zložitej prírpavy. A chutiť bude všetkým 🙂
Množstvo Príprava
3 porcie 5 minút
Doba varenia
10 minút
Množstvo Príprava
3 porcie 5 minút
Doba varenia
10 minút
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť liter vody.
  2. Do hrnca si dáme rozhorúčiť olivový olej. Pórik prekrojíme napoly a nakrájame na pásiky. Pridáme do oleja a orestujeme pol minútky. Mrvku a zeler si očistíme nastrúhame najemno a pridáme k póriku. Dochutíme rascou, kurkumou, mletou červenou paprikou, osolíme, pridáme neaktívne drožšie, vhodíme šošovicu, zalejeme vodou a varíme 8 minút.
  3. Tekvicu si nakrájame na malé kúsky a po 3 minútach pridáme spolu s hráškom do polievky a varíme ešte tých 5 minút.
  4. Dochutíme soľou, medom a citrónovou šťavou.
Poznámka k receptu

TIP: Neaktívne droždie kúpite v bioshopoch, nenafukuje, no dodá vitamín B. Ak nemáte môžete vynechať, pridať klasické droždie, alebo kvások. Polievke výborne dodá na chuti vňať. Na začiatku varu vhoďte do polievky zelerovú, ligurčekovú, mrkvovú alebo petržlenovú.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Karfiólovo-zemiaková mliečna-bezmliečna

ak máte problém s laktózou a kazeínom, mliečna, ktorá chutí mliečne aj bez mlieka. Karfiólovo-zemiaková …

Jeden komentár

  1. Úžasná polievočka, ďakujem veľmi pekne za skvelý zdravý recept. Robila som bez droždia a bola aj tak výborna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.