ak máte problém s laktózou a kazeínom, mliečna, ktorá chutí mliečne aj bez mlieka.
Čo budeme potrebovať
- 1/3 ks pór
- 1/2 ks paštrnák
- 1 ks zemiak
- 1/4 ks karfiol
- 2 PL červená šošovica
- na dochutenie: rasca, kurkuma, majoránka, bobkový list, soľ, med, citrón šťava
Množstvo:
Postup prípravy
- Do kanvice si dáme zovrieť vodu.
- Do hrnca pridáme olivový olej a necháme rozhorúčiť. Pórik si nakrájame na tenké kolieska, pridáme k oleju a restujeme pol minútky. Medzitým si paštrnák ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme k póriku aj s rascou, bobkovým listom a ešte pol minútky opekáme. Zalejeme vriacou vodou a varíme 7 minút.
- Zemiak si ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Karfiol si umyjeme a rozoberieme na malé ružičky. Čím menšie oboje, tým rýchlejšie uvarené a chutnejšie v polievke. Šošovicu si tiež prepláchneme pod vodou.
- Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme dohladka. Pridáme zemiak, karfiol, šošovicu a varíme ešte 8 minút. Polievku následne dochutíme soľou, medom, citrónovou šťavou a majoránkou.
Poznámka k receptu
TIP: Ak chcete dosiahnuť krémovejšiu chuť a nemáte problém s laktózou či kazeínom, na záver pridajte trošku šlahačkovej smotany do taniera 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinka, ďakujem Ti krásne za tento recept. Polievočku som včera vyskúšala, je výborná. Nemala som doma paštrnák, tak som ho nahradila mrkvou a šošovicu som nahradila cícerom :). Mali sme taký karfiolový deň, robila som ešte karfiol na indický spôsob podľa tvojho receptu. Aj tento receptík nesklamal, karfiol mi chutil oveľa viac ako klasický vyprážaný. Robila som síce k nemu len varené zemiaky, ale aj tak super…