Kiwi – hroznová tortička

Extra rýchla, extra chutná, pripravená z jedného vajíčka, ktoré máte vždy doma po ruke 🙂

Kiwi - hroznová tortička
Kiwi - hroznová tortička
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 2.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máte chuť na nejaký koláčik po obede? Skúste tútu rýchlovku, tortičku, ktorá chutí ako piškótky 🙂 Je vynikajúca, nenáročný a rýchlo spravená. Aktuálne v téme - do cesta ide iba jedno vajíčko 😀 (aj keď to, čo som ubrala na vajíčkach, som pridala na masle :D)
Množstvo Príprava
8 porcií 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
8 porcií 20 min
Doba varenia
15 min
Kiwi - hroznová tortička
Kiwi - hroznová tortička
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 2.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máte chuť na nejaký koláčik po obede? Skúste tútu rýchlovku, tortičku, ktorá chutí ako piškótky 🙂 Je vynikajúca, nenáročný a rýchlo spravená. Aktuálne v téme - do cesta ide iba jedno vajíčko 😀 (aj keď to, čo som ubrala na vajíčkach, som pridala na masle :D)
Množstvo Príprava
8 porcií 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
8 porcií 20 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcií
Postup prípravy
  1. Rúru rozohrejeme na 220 stupňov.
  2. Do misky preosejeme múku, kokos s kypriacim práškom a pridáme buď nastrúhané alebo nadrobno pokrájané maslo. Cesto zapracujeme rukami, aby vznikla jemná mrvenička. Vmiešame cukor a v strede urobíme jamku.
  3. V druhej miske si premiešame vajíčko, mlieko a vnútro vanilkového lusku (pozdĺžne prerežeme a tupou stranou noža vydlabeme jadro). Zmes vylejeme do stredu suchých prísad a ručne vymiesime na jemné cesto. Ak sa cesto lepí, prisypeme trošku múky.
  4. Cesto sformujeme do bochníka a prenesieme na plech s papierom na pečenie. Tam aj vyvaľkáme na priemer 21-22 cm (ušetríme si tak robotu s prekladaním cesta). Cesto nemusí ísť do chladu, hneď s ním pracujeme.
  5. Dáme ho do rúry piecť na cca 10-15 minút. Keď zväčší objem a navrchu začne hnednúť, je hotové.
  6. Korpus necháme vychladnúť. Rozrežeme ho vodorovne napoly. Vrchnú časť si preložíme na doske a rozrežeme rovnomerne do kríža a potom ešte napoly, aby nám vzniklo 8 trojuholníkov.
  7. Krém torty je jednoduchý - vyšľaháme si šľahačku so zomletým trstinovým cukrom na prach a primiešame pochúťkovú smotanu. Ale aj namiesto šľahačkového krému si môžete vymiešať mascarpone +lučina + pomarančová šťava a cukor..Krém by mal byť šťavnatý.
  8. Krém si navrstvíme na tortu a poukladáme naň ovocie. Určite si vrchný diel, narežte na rezy a postupne pridávajte na vrch ako skladačku dokola. Ušetrite si nervy, lebo ten vrch je tuhší a zle by sa na torte krájal a zároveň je trošku tenší ako spodok, aby sa to dobre jedlo. Ak je moc hrubý, šľahačku to rozráža do strán. Keď máme poukladané, poprášime ešte cez sitko cukrom, výsledný efekt je krajší. Môžeme si nechať trochu krému a sáčkom na zdobenie po krajoch urobiť "očká" a do nich vtlačiť ovocie. Je vynikajúci, nenáročný a rýchlo spravený, návštevu určite ohúrite. Bon appetit..
    Krém si navrstvíme na tortu a poukladáme naň ovocie. Určite si vrchný diel, narežte na rezy a postupne pridávajte na vrch ako skladačku dokola. Ušetrite si nervy, lebo ten vrch je tuhší a zle by sa na torte krájal a zároveň je trošku tenší ako spodok, aby sa to dobre jedlo. Ak je moc hrubý, šľahačku to rozráža do strán. Keď máme poukladané, poprášime ešte cez sitko cukrom, výsledný efekt je krajší. Môžeme si nechať trochu krému a sáčkom na zdobenie po krajoch urobiť "očká" a do nich vtlačiť ovocie. Je vynikajúci, nenáročný a rýchlo spravený, návštevu určite ohúrite. Bon appetit..
Poznámka k receptu

TIP : Ovocie kľudne použite sezónne. Ideálne šťavnatejšie, nakoľko korpus je suchší, výborná aj s mandarinkovým kompótom, napr. šťavou z kompótu môžete poliať spodok.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 10 Hodnotenie: …

Jeden komentár

  1. Ahoj, tortička vyzerá fantasticky. Cukor je v zozname iba raz, ale v postupe ide aj do cesta aj do krému. Môžem poprosiť upresniť množstvo? Či mám dávať „od chuti“? Ďakujem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.