Extra rýchla, extra chutná, pripravená z jedného vajíčka, ktoré máte vždy doma po ruke 🙂
Kiwi - hroznová tortička
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 2.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máte chuť na nejaký koláčik po obede? Skúste tútu rýchlovku, tortičku, ktorá chutí ako piškótky 🙂 Je vynikajúca, nenáročný a rýchlo spravená. Aktuálne v téme - do cesta ide iba jedno vajíčko 😀 (aj keď to, čo som ubrala na vajíčkach, som pridala na masle :D)
Máte chuť na nejaký koláčik po obede? Skúste tútu rýchlovku, tortičku, ktorá chutí ako piškótky 🙂 Je vynikajúca, nenáročný a rýchlo spravená. Aktuálne v téme - do cesta ide iba jedno vajíčko 😀 (aj keď to, čo som ubrala na vajíčkach, som pridala na masle :D)
Do misky preosejeme múku, kokos s kypriacim práškom a pridáme buď nastrúhané alebo nadrobno pokrájané maslo. Cesto zapracujeme rukami, aby vznikla jemná mrvenička. Vmiešame cukor a v strede urobíme jamku.
V druhej miske si premiešame vajíčko, mlieko a vnútro vanilkového lusku (pozdĺžne prerežeme a tupou stranou noža vydlabeme jadro). Zmes vylejeme do stredu suchých prísad a ručne vymiesime na jemné cesto. Ak sa cesto lepí, prisypeme trošku múky.
Cesto sformujeme do bochníka a prenesieme na plech s papierom na pečenie. Tam aj vyvaľkáme na priemer 21-22 cm (ušetríme si tak robotu s prekladaním cesta). Cesto nemusí ísť do chladu, hneď s ním pracujeme.
Dáme ho do rúry piecť na cca 10-15 minút. Keď zväčší objem a navrchu začne hnednúť, je hotové.
Korpus necháme vychladnúť. Rozrežeme ho vodorovne napoly. Vrchnú časť si preložíme na doske a rozrežeme rovnomerne do kríža a potom ešte napoly, aby nám vzniklo 8 trojuholníkov.
Krém torty je jednoduchý - vyšľaháme si šľahačku so zomletým trstinovým cukrom na prach a primiešame pochúťkovú smotanu.
Ale aj namiesto šľahačkového krému si môžete vymiešať mascarpone +lučina + pomarančová šťava a cukor..Krém by mal byť šťavnatý.
Krém si navrstvíme na tortu a poukladáme naň ovocie. Určite si vrchný diel, narežte na rezy a postupne pridávajte na vrch ako skladačku dokola. Ušetrite si nervy, lebo ten vrch je tuhší a zle by sa na torte krájal a zároveň je trošku tenší ako spodok, aby sa to dobre jedlo. Ak je moc hrubý, šľahačku to rozráža do strán. Keď máme poukladané, poprášime ešte cez sitko cukrom, výsledný efekt je krajší. Môžeme si nechať trochu krému a sáčkom na zdobenie po krajoch urobiť "očká" a do nich vtlačiť ovocie.
Je vynikajúci, nenáročný a rýchlo spravený, návštevu určite ohúrite. Bon appetit..
Poznámka k receptu
TIP : Ovocie kľudne použite sezónne. Ideálne šťavnatejšie, nakoľko korpus je suchší, výborná aj s mandarinkovým kompótom, napr. šťavou z kompótu môžete poliať spodok.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
Ahoj, tortička vyzerá fantasticky. Cukor je v zozname iba raz, ale v postupe ide aj do cesta aj do krému. Môžem poprosiť upresniť množstvo? Či mám dávať „od chuti“? Ďakujem.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Ahoj, tortička vyzerá fantasticky. Cukor je v zozname iba raz, ale v postupe ide aj do cesta aj do krému. Môžem poprosiť upresniť množstvo? Či mám dávať „od chuti“? Ďakujem.