Krémová tvarohovo-ryžová kaša s vanilkou a mandľami

zdravé a chutné naštartovanie dňa

Krémová tvarohovo-ryžová kaša s vanilkou a mandľami
Krémová tvarohovo-ryžová kaša s vanilkou a mandľami
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Raz ráno som sa zobudila a dostala som neskutočnú chuť na teplú tvarohovú kašu, ktorá bude tak krémová a lahodná. Spojila som ju s ryžovou múkou, ktorá ľahko trávi, ale môžete použiť aj napríklad ovsené vločky. Vanilka kašu krásne prevonia a mandle nežne zachrumkajú.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
1 min
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
1 min
Krémová tvarohovo-ryžová kaša s vanilkou a mandľami
Krémová tvarohovo-ryžová kaša s vanilkou a mandľami
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Raz ráno som sa zobudila a dostala som neskutočnú chuť na teplú tvarohovú kašu, ktorá bude tak krémová a lahodná. Spojila som ju s ryžovou múkou, ktorá ľahko trávi, ale môžete použiť aj napríklad ovsené vločky. Vanilka kašu krásne prevonia a mandle nežne zachrumkajú.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
1 min
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
1 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcia
Postup prípravy
  1. Najprv si pripravíme krémový tvaroh. Tvaroh a mlieko si dáme do mixéra s S nožmi a rozmixujeme na krémovú konzistenciu bez hrudiek. Ak vám to nejde, pridajte ešte trochu mlieka.
  2. Do hrnca pridáme múku, mlieko, vanilku, štipku soli, miešame a varíme minútku do zhustnutia. Vypneme, pridáme krémový tvaroh a zamiešame. Ak máte kašu moc hustú, prilejte ešte trochu mlieka.
  3. Podávame s plátkami mandlí a ochutíme medom.
Poznámka k receptu

TIP: pre deti môžete tvaroh zameniť za ricottu. ľahšie trávi, pretože je vyrobená zo syrovátky, je výživná a jemne nasladlá, v kombinácii s fermentovaným rastlinným mliekom deťom ani nemusíte dosladzovať.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

2 komentáre

  1. Thanks for being an “early adopter” Lily!writers help

  2. Thank you for another fun party this week!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.