Krémová tvarohovo-ryžová kaša s vanilkou a mandľami
Hodnotienie: 9 Hodnotenie: 4.33 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Raz ráno som sa zobudila a dostala som neskutočnú chuť na teplú tvarohovú kašu, ktorá bude tak krémová a lahodná. Spojila som ju s ryžovou múkou, ktorá ľahko trávi, ale môžete použiť aj napríklad ovsené vločky. Vanilka kašu krásne prevonia a mandle nežne zachrumkajú.
Krémová tvarohovo-ryžová kaša s vanilkou a mandľami
Hodnotienie: 9 Hodnotenie: 4.33 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Raz ráno som sa zobudila a dostala som neskutočnú chuť na teplú tvarohovú kašu, ktorá bude tak krémová a lahodná. Spojila som ju s ryžovou múkou, ktorá ľahko trávi, ale môžete použiť aj napríklad ovsené vločky. Vanilka kašu krásne prevonia a mandle nežne zachrumkajú.
Najprv si pripravíme krémový tvaroh. Tvaroh a mlieko si dáme do mixéra s S nožmi a rozmixujeme na krémovú konzistenciu bez hrudiek. Ak vám to nejde, pridajte ešte trochu mlieka.
Do hrnca pridáme múku, mlieko, vanilku, štipku soli, miešame a varíme minútku do zhustnutia. Vypneme, pridáme krémový tvaroh a zamiešame. Ak máte kašu moc hustú, prilejte ešte trochu mlieka.
Podávame s plátkami mandlí a ochutíme medom.
Poznámka k receptu
TIP: pre deti môžete tvaroh zameniť za ricottu. ľahšie trávi, pretože je vyrobená zo syrovátky, je výživná a jemne nasladlá, v kombinácii s fermentovaným rastlinným mliekom deťom ani nemusíte dosladzovať.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Thanks for being an “early adopter” Lily!writers help
Thank you for another fun party this week!