Kuracia saltimbocca na šalviovom masle, tekvicové pyré, cibuľové čatní

Neskutočne delikátne, gurmánske jedlo.

Kuracia saltimbocca na šalviovom masle, tekvicové pyré, cibuľové čatní
Kuracia saltimbocca na šalviovom masle, tekvicové pyré, cibuľové čatní
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Slávnostné menu pre špeciálnu príležitosť, rodinný obed alebo len gurmánska večera pre milovanú osobu 🙂 V každom prípade si neskutočne pochutíte na šťavnatom mäsku, jemnom tekvicovom pyré s osviežujúcim akcentom karamelizovanej cibulky. Toto menu ste si mohli vychutnať počas môjho zdravého víkendu v GINO Paradise Bešeňová a teraz už aj doma 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
45 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
45 min.
Kuracia saltimbocca na šalviovom masle, tekvicové pyré, cibuľové čatní
Kuracia saltimbocca na šalviovom masle, tekvicové pyré, cibuľové čatní
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Slávnostné menu pre špeciálnu príležitosť, rodinný obed alebo len gurmánska večera pre milovanú osobu 🙂 V každom prípade si neskutočne pochutíte na šťavnatom mäsku, jemnom tekvicovom pyré s osviežujúcim akcentom karamelizovanej cibulky. Toto menu ste si mohli vychutnať počas môjho zdravého víkendu v GINO Paradise Bešeňová a teraz už aj doma 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
45 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
45 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Tekvicu nakrájame na kocky, položíme ju na papier na pečenie, polejeme olivovým olejom a upečeme domäkka na 200 stupňov 20 min. Následne pridáme maslo, vývar (alebo vodu) a rozmixujeme v pyré ani husté, ani riedke, aby držalo na tanieri tvar. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom, citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
  2. Do panvice si dáme bravčovú masť, aby sa nám rozhorúčila. Cibuľky si ošúpeme, prekrojíme napoly a nakrajáme na krúžalky. Pridáme do panvice, prilejeme balsamico ocot, sójovú omáčku, med/cukor, soľ a restujeme na plnom ohni cca 1 max 2 min. Necháme ju skaramelizovať, aby sa nám mierne zosklovatela, no zároveň zostala šťavnatá. Necháme na miernom ohni restovať za občasného miešania cca 10 min. Keď je hotová, pridáme plát masla a zamiešame.
  3. Medzitým si mäso jemne naklepeme. Na jednu stranu položíme sušenú šunku, pridáme lístok šalvie a prepichneme. Obalíme v múke. Na panvicu si dáme olej, maslo, šalviové listy a mäso z oboch strán orestujeme. Šalviové listy budú chrumkavé ako chipsy.
  4. Mäso aj šalviové listy vyberieme, prilejeme trochu vývaru, petržlenovú vňať, trochu šťavy z citrónu, vrátime mäsko, osolíme a všetko spolu zahrejeme a necháme zredukovať. Zjemníme plátkom masla.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Výborný recept! ďakujem! Odporúčam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.