Kuracia saltimbocca na šalviovom masle, tekvicové pyré, cibuľové čatní
Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 3.67 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Slávnostné menu pre špeciálnu príležitosť, rodinný obed alebo len gurmánska večera pre milovanú osobu 🙂 V každom prípade si neskutočne pochutíte na šťavnatom mäsku, jemnom tekvicovom pyré s osviežujúcim akcentom karamelizovanej cibulky. Toto menu ste si mohli vychutnať počas môjho zdravého víkendu v GINO Paradise Bešeňová a teraz už aj doma 🙂
Kuracia saltimbocca na šalviovom masle, tekvicové pyré, cibuľové čatní
Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 3.67 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Slávnostné menu pre špeciálnu príležitosť, rodinný obed alebo len gurmánska večera pre milovanú osobu 🙂 V každom prípade si neskutočne pochutíte na šťavnatom mäsku, jemnom tekvicovom pyré s osviežujúcim akcentom karamelizovanej cibulky. Toto menu ste si mohli vychutnať počas môjho zdravého víkendu v GINO Paradise Bešeňová a teraz už aj doma 🙂
Tekvicu nakrájame na kocky, položíme ju na papier na pečenie, polejeme olivovým olejom a upečeme domäkka na 200 stupňov 20 min. Následne pridáme maslo, vývar (alebo vodu) a rozmixujeme v pyré ani husté, ani riedke, aby držalo na tanieri tvar. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom, citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
Do panvice si dáme bravčovú masť, aby sa nám rozhorúčila. Cibuľky si ošúpeme, prekrojíme napoly a nakrajáme na krúžalky. Pridáme do panvice, prilejeme balsamico ocot, sójovú omáčku, med/cukor, soľ a restujeme na plnom ohni cca 1 max 2 min. Necháme ju skaramelizovať, aby sa nám mierne zosklovatela, no zároveň zostala šťavnatá. Necháme na miernom ohni restovať za občasného miešania cca 10 min. Keď je hotová, pridáme plát masla a zamiešame.
Medzitým si mäso jemne naklepeme. Na jednu stranu položíme sušenú šunku, pridáme lístok šalvie a prepichneme. Obalíme v múke. Na panvicu si dáme olej, maslo, šalviové listy a mäso z oboch strán orestujeme. Šalviové listy budú chrumkavé ako chipsy.
Mäso aj šalviové listy vyberieme, prilejeme trochu vývaru, petržlenovú vňať, trochu šťavy z citrónu, vrátime mäsko, osolíme a všetko spolu zahrejeme a necháme zredukovať. Zjemníme plátkom masla.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Výborný recept! ďakujem! Odporúčam!