Fantasticky anglicky krem, ktory sa hodi do tort, kolacov, cizkejkov, na palacinky..
Lemon/orange curd
Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 3.8 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia jedna fantasticka lakotka. Skvely krem ♥ pre tych, ktori nepoznate lemond/orange curd..citronovo-pomarancovo-zltkovy krem miesany nad parou...pat minutova zalezitost a teda chut to nevidana <3 ..ta uuzasna kremova textura rozplyvajuca sa na jazyku s kyslasto-sladkastym zakoncujucim akcentom doslova krici zjedz ma ;) je uplne jedno kam si ho odlozite, stale nan budete chodit s lyzickou v ruke :D odporucam vsetkymi desiatimi :*
Priatelia jedna fantasticka lakotka. Skvely krem ♥ pre tych, ktori nepoznate lemond/orange curd..citronovo-pomarancovo-zltkovy krem miesany nad parou...pat minutova zalezitost a teda chut to nevidana <3 ..ta uuzasna kremova textura rozplyvajuca sa na jazyku s kyslasto-sladkastym zakoncujucim akcentom doslova krici zjedz ma ;) je uplne jedno kam si ho odlozite, stale nan budete chodit s lyzickou v ruke :D odporucam vsetkymi desiatimi :*
vsetko spolu vymiesame habarkou a dame nad paru..na malom ohniku miesame ozlomkrky az pokym nedostaneme hustu konzistenciu kremu.. voilaaaaa...bon apetit 🙂 je k sežráááníííí 😀 Dolezite info - zltky poriadne oddelit od bielkov, koru struhat velmi jemne len zltu cast,ked krem zhustne nenenechavat ho chladnut v nadobe nad parou - hned preliat inde. Pred podavanim vzdy poriadne premiesame lyzickou krem ma tendenciu stuhnut.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Dobry den, p.Tinka, co mate na mysli pod duzinou z odstaveneho citrona? Po odstaveni – aspon mne – ziadna neostane. Moze sa pridat vyfiletovany a roztlaceny (rozmixovany) citron a pomaranc? Kolko okrem stavy? Lemon curd – ako ho poznam – je totiz uplne hladky citronovy krem… Vdaka za uzasne a zdrave recepty!
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Dobry den, p.Tinka, co mate na mysli pod duzinou z odstaveneho citrona? Po odstaveni – aspon mne – ziadna neostane. Moze sa pridat vyfiletovany a roztlaceny (rozmixovany) citron a pomaranc? Kolko okrem stavy? Lemon curd – ako ho poznam – je totiz uplne hladky citronovy krem… Vdaka za uzasne a zdrave recepty!