Domov / Recept / Liptovský demikát

Liptovský demikát

naša, slovenská jedinečná polievka – demikát

Liptovský demikát
Liptovský demikát
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Slovenská tradičná a navyše neskutočne chutná polievočka. Bryndza je náš mliečny klenot, ktorý v sebe nesie okrem úžasnej chuti aj toľko benefitov :* Pripravte si ho, rozvinie vám všetky vaše chute 🙂
Množstvo Príprava
6 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
6 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Liptovský demikát
Liptovský demikát
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Slovenská tradičná a navyše neskutočne chutná polievočka. Bryndza je náš mliečny klenot, ktorý v sebe nesie okrem úžasnej chuti aj toľko benefitov :* Pripravte si ho, rozvinie vám všetky vaše chute 🙂
Množstvo Príprava
6 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
6 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do hrnca pridáme maslo a olivový olej. Cibuľku si nakrájame nadrobno a osmahneme dosklovita cca 2 minútky. Pretlačíme cesnaky a chvíľu necháme prevoňať. Pridáme mletú červenú papriku a premiešame.
  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mešie kocky. Pridáme do polievky, prisypeme ovsené vločky, vhodíme zelerovú vňať, dolejeme vodou asi centimeter nad a uvaríme domäkka cca 15 min.
  3. Zelerovú vňať vyberieme, pridáme bryndzu, vhodíme nasekanú petržlenovú vňať, struhneme trochu muškátového oriešku a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Dochutíme šťavou z polky citróna, lyžičkou medu, dosolíme podľa potreby, dolejeme prípadne vodou a podávame s osmahnutou slaninkou, alebo cesnakovými krutónmi.
Poznámka k receptu

TIP: ak máte radi výraznejšiu chuť, pretlačte  pred koncom a rozmixovaním strúčik cesnaku

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Čerstvá rajčinová s mozzarellou

Fantastická chuť práve odtrhnutých červených domácich paradajok 🙂 Čerstvá rajčinová s mozzarellou Hodnotienie: 10 Hodnotenie: …

Jeden komentár

  1. Výborná polievka skúšala som ale namiesto zelenej petrželky som dala vňaťku zeleru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.