Domov / Recept / Vege francúzske zemiaky

Vege francúzske zemiaky

neskutočne chutné vege jedlo

Vege francúzske zemiaky
Vege francúzske zemiaky
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 3.83
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
"Také to je dobré, že si to vychutnávam ako zmrzlinu. Neuveritelné ako ty dokášeš spojiť chute." Varila som pre maminku, no nemiluj ju, ked tak pekne povie ? Najviac zo všetkého milujem zeleninu a ešte ak neskutočne chutí <3
Množstvo Príprava
4 porcie miska 27x19cm 15 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
4 porcie miska 27x19cm 15 min
Doba varenia
25 min
Vege francúzske zemiaky
Vege francúzske zemiaky
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 3.83
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
"Také to je dobré, že si to vychutnávam ako zmrzlinu. Neuveritelné ako ty dokášeš spojiť chute." Varila som pre maminku, no nemiluj ju, ked tak pekne povie ? Najviac zo všetkého milujem zeleninu a ešte ak neskutočne chutí <3
Množstvo Príprava
4 porcie miska 27x19cm 15 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
4 porcie miska 27x19cm 15 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie miska 27x19cm
Postup prípravy
  1. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov hore dole a zapekaciu misku si vymažeme olivovým olejom.
  2. Zemiaky si ošúpeme, a nakrájame na tenké kolieska. Cuketa prekrojíme napoly a nakrájame na polkolieska. Mozarelu si natenko nakrájame. Papriku prekrojíme napoly, zbavíme jadrovníka a nakrájame na pásiky.
  3. Misku si vymažeme olivový olejom a vrstvíme - prvá vrsta zemiaky, osolíme. Na zemiaky navrstívme cuketu. Osolíme. Na cuketu opäť zemiaky. Následne mozarellu a čerstvú červenú papriku. Osolíme. Opäť vrstva zemiakov.
  4. Vymiešame si zálievku : šlahačková smotana, pochúťková smotana, vajce, pol čajovej lyžičky mletej červenej papriky, pol kurkumy, pol drvenej rasce a soľ. Rozhabarkujeme a vylejeme na navrstvenú zmes. Postrúhame tvrdý syr (eidam, gouda, alebo oštiepok) Pečieme 20-25 min. Ak by sa syr na vrchu veľmi pripaloval, prekryjeme zapekaciu misku napoly zloženým papierom na pečenie.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šampiónové kari s pyré

dokonalé zeleninovo-zeleninové jedlo Šampiónové kari s pyré Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 3.25 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

8 komentárov

  1. Vyyyyborne vyyyyborne vyyyyborne !
    Musela som sice dlhsie piect, ale mozem len odporucit. Dakujem za receptik 🙂

  2. Uz pri citani sa mi zbiehaju slinky…Mam nadvahu a vase recepty su pre mna idealne.Jednoducho super.Dakujem!

  3. Boli vynikajuce. Uzasny recept. Mnamky 🙂

  4. Celkom dobrý recept, ale určite to treba dlhšie piecť, keď zemiaky nedávate predvariť. Ja začiatočník…dala som to presne na 25 minút a našli sa aj nedovarené zemiaky, tak sme museli preberať 😀

  5. Boli super, vsetci sme sa zalizovali skoro aj za usami, nielen super chutili, ale aj krasne vonali…aj susede velmi chutili :))) ale museli sa dlhsie piect… ako moj muz povedal, tak aj na toto je mozarela super….ukladam k mojim oblubenym receptom.

  6. Výbornééé, áno musela som tiež dlhšie piecť, urobila som verziu bez soli a korenia kvoli môjmu 18 mesačnému, ale oblizovali sme sa všetci, ďakujem 🙂

  7. Dobry den,mozem slahackovu smotanu nahradit smotanou na varenie?dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.