neskutočne chutné vege jedlo
"Také to je dobré, že si to vychutnávam ako zmrzlinu. Neuveritelné ako ty dokášeš spojiť chute." Varila som pre maminku, no nemiluj ju, ked tak pekne povie ? Najviac zo všetkého milujem zeleninu a ešte ak neskutočne chutí <3
Množstvo | Príprava |
4 porcie miska 27x19cm | 15 min |
Doba varenia |
25 min |
|
|
"Také to je dobré, že si to vychutnávam ako zmrzlinu. Neuveritelné ako ty dokášeš spojiť chute." Varila som pre maminku, no nemiluj ju, ked tak pekne povie ? Najviac zo všetkého milujem zeleninu a ešte ak neskutočne chutí <3
|
Čo budeme potrebovať
- 3-4 väčšie zemiaky
- 1 malá cuketa
- 1 balenie mozarella syr
- 1 ks čerstvá červená paprika
- 150 ml 33% šľahačková smotana
- 1 pl pochúťková smotana kyslá 16%
- 1 ks vajce
- parmezán
Množstvo: porcie miska 27x19cm
Postup prípravy
- Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov hore dole a zapekaciu misku si vymažeme olivovým olejom.
- Zemiaky si ošúpeme, a nakrájame na tenké kolieska. Cuketa prekrojíme napoly a nakrájame na polkolieska. Mozarelu si natenko nakrájame. Papriku prekrojíme napoly, zbavíme jadrovníka a nakrájame na pásiky.
- Misku si vymažeme olivový olejom a vrstvíme - prvá vrsta zemiaky, osolíme. Na zemiaky navrstívme cuketu. Osolíme. Na cuketu opäť zemiaky. Následne mozarellu a čerstvú červenú papriku. Osolíme. Opäť vrstva zemiakov.
- Vymiešame si zálievku : šlahačková smotana, pochúťková smotana, vajce, pol čajovej lyžičky mletej červenej papriky, pol kurkumy, pol drvenej rasce a soľ. Rozhabarkujeme a vylejeme na navrstvenú zmes. Postrúhame tvrdý syr (eidam, gouda, alebo oštiepok) Pečieme 40-45 min. Ak by sa syr na vrchu veľmi pripaloval, prekryjeme zapekaciu misku napoly zloženým papierom na pečenie.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Vyyyyborne vyyyyborne vyyyyborne !
Musela som sice dlhsie piect, ale mozem len odporucit. Dakujem za receptik 🙂
Uz pri citani sa mi zbiehaju slinky…Mam nadvahu a vase recepty su pre mna idealne.Jednoducho super.Dakujem!
Boli vynikajuce. Uzasny recept. Mnamky 🙂
Celkom dobrý recept, ale určite to treba dlhšie piecť, keď zemiaky nedávate predvariť. Ja začiatočník…dala som to presne na 25 minút a našli sa aj nedovarené zemiaky, tak sme museli preberať 😀
Boli super, vsetci sme sa zalizovali skoro aj za usami, nielen super chutili, ale aj krasne vonali…aj susede velmi chutili :))) ale museli sa dlhsie piect… ako moj muz povedal, tak aj na toto je mozarela super….ukladam k mojim oblubenym receptom.
Výbornééé, áno musela som tiež dlhšie piecť, urobila som verziu bez soli a korenia kvoli môjmu 18 mesačnému, ale oblizovali sme sa všetci, ďakujem 🙂
to sa velmi tešim že chutilom celej rodinke:*
Dobry den,mozem slahackovu smotanu nahradit smotanou na varenie?dakujem
Skvelé zemiačky! Len som ich piekla dvakrát toľko, keďže som dala surové. Majú tam ísť predvarené? V recepte to nebolo napísané.
Toto je tak neskutočne dobré jedlo, pripravujem ho pravidelne. Niekedy pridám na spodnú vrstvu zemiakov kúsky kvalitnej slaninky, že vege verzia he-he:). Ďakujem za inšpiráciu.
Mňa osobne až tak neuchvátili. Z tej cukety to bolo dost mokré. Aj aj ako písali vyššie, treba piect aspoň hodinu. A to som dala nové surové zemiaky.
Výborný recept, ďakujem ? chutilo aj môjmu ,,mäsožravému“ manželovi ? a vraj bol sám prekvapený, že ako veľmi to bolo chutné