Domov / Recipe / Morčacie toliariky s cviklovým čatní

Morčacie toliariky s cviklovým čatní

vynikajúce nízkosacharidové jedlo

Morčacie toliariky s cviklovým čatní
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Recept z knihy ✍️ Úžasná kombinácia šťavnatej fašírky s vychutenou cviklovou prílohou ? Toto cviklové čatní je u nás veľmi obľúbené, chutí naozaj neskutočne.? Roky som nejedávala cviklu, lebo mi nechutila, resp. som ju nevedela poriadne pripraviť a najmä dochutiť. Teraz nechápem, ako som mohla bez tej chuti žiť! Naučím Vás to? Vyskúšate? Neobanujete ? A detí dostane do kolien tá farba ?
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
20 min
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
20 min
Morčacie toliariky s cviklovým čatní
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Recept z knihy ✍️ Úžasná kombinácia šťavnatej fašírky s vychutenou cviklovou prílohou ? Toto cviklové čatní je u nás veľmi obľúbené, chutí naozaj neskutočne.? Roky som nejedávala cviklu, lebo mi nechutila, resp. som ju nevedela poriadne pripraviť a najmä dochutiť. Teraz nechápem, ako som mohla bez tej chuti žiť! Naučím Vás to? Vyskúšate? Neobanujete ? A detí dostane do kolien tá farba ?
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
20 min
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
20 min
Ingredients
Servings: porcie
Units:
Instructions
  1. Cibuľku prekrojíme napoly a osmažíme na oleji cca 2 minútky. Pridáme najemno nasekaný cesnak, cca 2 minútky necháme prehriať, aby sa spojili chute. Pridáme nahrubo nastrúhanú cviklu, rozmixované rajčiny (aj so šupou), drvenú rascu, nakrájanú bazalku, podlejeme trochou vody, aby bola cvikla zaliata, a pod pokrievkou dusíme cca 15 minút, kým nebude cvikla mäkká.
  2. Pokým sa nám dusí čatní, pripravíme si toliariky. Zmiešame spolu všetky ingrediencie. Naberáme lyžicou zmes, obalíme v pomletým ovsených vločkách, do ktorých sme zamiešali nastrúhaný parmezán, a tvarujeme toliariky – hrubšie fašírky. Restujeme na panvici s trochou olivového oleja z každej strany cca 5 minút, respektíve dozlatista.
  3. Keď je cvikla mäkká a voda zredukovaná, nastrúhame do nej parmezán, pridáme asi pol deci až deci mlieka, podľa chuti trošku citrónovej šťavy a soľ. Aby sme mali omáčku kompaktnú, nie vodovú, môžeme pridať asi polovicu čajovej lyžičky zemiakového škrobu, ktorý rozhabarkujeme v pridanom mlieku. A to je celý zázrak. Dobrú chuť :*
Recipe Notes

TIP: Cviklu si môžete kúpiť aj predvarenú, v tom prípade vám tepelná úprava čatní zaberie 5 minút. Bude stačiť, keď cviklu len prehrejete.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Fantastické pšenoto

rýchle, chutné a zdravé Fantastické pšenoto Votes: 0 Rating: 0 You: Rate this recipe! Print …

2 komentáre

  1. Cez moju sestricku poznám vase recepty. Zaujali ma, idem skysit cviklove catniw, lebo cviklu ľúbim…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *