Morčacie toliariky s cviklovým čatní

vynikajúce nízkosacharidové jedlo

Morčacie toliariky s cviklovým čatní
Morčacie toliariky s cviklovým čatní
Hodnotienie: 21
Hodnotenie: 4.05
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept z knihy ✍️ Úžasná kombinácia šťavnatej fašírky s vychutenou cviklovou prílohou. Toto cviklové čatní je u nás veľmi obľúbené, chutí naozaj neskutočne. Roky som nejedávala cviklu, lebo mi nechutila, resp. som ju nevedela poriadne pripraviť a najmä dochutiť. Teraz nechápem, ako som mohla bez tej chuti žiť! Naučím Vás to. Vyskúšate a neobanujete ? A detí dostane do kolien tá farba.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Morčacie toliariky s cviklovým čatní
Morčacie toliariky s cviklovým čatní
Hodnotienie: 21
Hodnotenie: 4.05
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept z knihy ✍️ Úžasná kombinácia šťavnatej fašírky s vychutenou cviklovou prílohou. Toto cviklové čatní je u nás veľmi obľúbené, chutí naozaj neskutočne. Roky som nejedávala cviklu, lebo mi nechutila, resp. som ju nevedela poriadne pripraviť a najmä dochutiť. Teraz nechápem, ako som mohla bez tej chuti žiť! Naučím Vás to. Vyskúšate a neobanujete ? A detí dostane do kolien tá farba.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľku prekrojíme napoly a osmažíme na oleji cca 2 minútky. Pridáme najemno nasekaný cesnak, cca 2 minútky necháme prehriať, aby sa spojili chute. Pridáme nahrubo nastrúhanú cviklu, rozmixované rajčiny (aj so šupou), drvenú rascu, nakrájanú bazalku, podlejeme trochou vody, aby bola cvikla zaliata, a pod pokrievkou dusíme cca 15 minút, kým nebude cvikla mäkká.
  2. Pokým sa nám dusí čatní, pripravíme si toliariky. Zmiešame spolu všetky ingrediencie. Naberáme lyžicou zmes, obalíme v pomletým ovsených vločkách, do ktorých sme zamiešali nastrúhaný parmezán, a tvarujeme toliariky – hrubšie fašírky. Restujeme na panvici s trochou olivového oleja z každej strany cca 5 minút, respektíve dozlatista.
  3. Keď je cvikla mäkká a voda zredukovaná, nastrúhame do nej parmezán, pridáme asi pol deci až deci mlieka, podľa chuti trošku citrónovej šťavy a soľ. Aby sme mali omáčku kompaktnú, nie vodovú, môžeme pridať asi polovicu čajovej lyžičky zemiakového škrobu, ktorý rozhabarkujeme v pridanom mlieku. A to je celý zázrak. Dobrú chuť :*
Poznámka k receptu

TIP: Cviklu si môžete kúpiť aj predvarenú, v tom prípade vám tepelná úprava čatní zaberie 5 minút. Bude stačiť, keď cviklu len prehrejete.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

10 komentárov

  1. Cez moju sestricku poznám vase recepty. Zaujali ma, idem skysit cviklove catniw, lebo cviklu ľúbim…

  2. Až neskutočne výborný recept! Toto cviklové čatní manželovi a našim malým deťom moc chutilo 🙂

  3. Dnes som to robila a je to výborne ?
    Dakujem za recepty

  4. Bolo by vhodne napisat medzi ingrediencie skutocne vsetko, co je potrebne k uvareniu jedla. Nie ze v priebehu receptu sa zisti, ze je treba este napriklad citron, bazalku a parmezan. Dakujem.

  5. Toto varím takmer každý mesiac, je to famóóózne jedlo 🙂 Dokonaléééé, celkovo rada varím vaše recepty a vždy chutia a zjedia sa do posledného sústa. Ďakujeeeeem.

  6. Dobrý deň a tie toliariky sú len z mletého mäsa a obalené v ovsených vločkách, žiadne dochutenie? Soľ, bylinky, vajíčko, nič? Inak super receptik, vyskúšam.

Napísať odpoveď pre Jana Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.