Maková bublanina s višňami

Jemná, krehká, rozplývajúca sa na jazyku 🙂 A je ultra express 🙂 A teda hrnčeková 🙂

Maková bublanina s višňami
Maková bublanina s višňami
Hodnotienie: 40
Hodnotenie: 3.83
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Predstavte si tú chuť. Chrumkavý mak s kyselkavým podtónom višní. Dokonalá kombinácia 🙂 Veľa mojich priateliek ku mne chodí po rady, čo so špaldovou múkou. Som známa tým, že u mňa doma pšeničnú nenájdete. Špalda je vlastne divá pšenica. Je to jej zdravšia sestra 🙂 Má živiny, vitamíny a lepšie trávi. Kdežto z klasickej pšenice je vybité už takmer všetko a okrem samého lepku neobsahuje skoro nič. Preto sa tak na vás "lepí" a priberáte. Špalda je tuhšia a ťažšia múka, preto ju vždy miešam s kokosom. Ad 1: Korpusy, piškóty a iné zostanú nadýchané. Ad 2: Nie je tam potom toľko tej múky a koláče sú viac výživné a fit 🙂 Nuž, vyskúšajte. Neodoláte 🙂
Príprava
10 min.
Doba varenia
30 min.
Príprava
10 min.
Doba varenia
30 min.
Maková bublanina s višňami
Maková bublanina s višňami
Hodnotienie: 40
Hodnotenie: 3.83
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Predstavte si tú chuť. Chrumkavý mak s kyselkavým podtónom višní. Dokonalá kombinácia 🙂 Veľa mojich priateliek ku mne chodí po rady, čo so špaldovou múkou. Som známa tým, že u mňa doma pšeničnú nenájdete. Špalda je vlastne divá pšenica. Je to jej zdravšia sestra 🙂 Má živiny, vitamíny a lepšie trávi. Kdežto z klasickej pšenice je vybité už takmer všetko a okrem samého lepku neobsahuje skoro nič. Preto sa tak na vás "lepí" a priberáte. Špalda je tuhšia a ťažšia múka, preto ju vždy miešam s kokosom. Ad 1: Korpusy, piškóty a iné zostanú nadýchané. Ad 2: Nie je tam potom toľko tej múky a koláče sú viac výživné a fit 🙂 Nuž, vyskúšajte. Neodoláte 🙂
Príprava
10 min.
Doba varenia
30 min.
Príprava
10 min.
Doba varenia
30 min.
Čo budeme potrebovať
  • 1/2 hrnček mak pol na pol množstva zomeliem, pol nechám v celku
  • 1/2 hrnček strúhaný kokos ideálne je pomlieť si ho (meliem na kávovom mlynčeku - elektrickom)
  • 1 a 1/2 hrnček špaldová hladká múka
  • 1/2 hrnček trstinový cukor dľa chuti viac/menej
  • 1 hrnček mlieko klasické, rastlinné - aké len chcete, už som raz robila aj pol šľahačkovej a pol vody 😀
  • 1/2 hrnček olej
  • 2 ks vajce
  • 1 ks bezfosfátový prášok do pečiva dostať napr. v Dm. Je to zdravý prášok na báze vínneho kameňa, výborne pracuje so špaldovou múkou
  • višne môžu byť aj čerešne
Množstvo: celý klasický plech
Postup prípravy
  1. Všetky ingrediencie si dáme do misky a ručne zamiešame. Posypeme vykôstkovanými višňami.
  2. Plech si vymastíme olejom, vysypeme kokosom a dáme piecť na 180 stupňov, cca na 30 minút. Cesta je málo, netreba sa toho báť, ono podrastie.
Poznámka k receptu

TIP : Ak máte doma členov rodiny, ktorí nemusia mak, spravte ju z bieleho maku, ktorý celý pomeliete. Biely mak mu dodá úžasnú orieškovú chuť a nikto vám to neuverí, že tam mak je 🙂

Je šťavnatý a krehký ako obláčik. Bon appetit 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

32 komentárov

  1. Chcela by som skusit tneto recept. Mam ale dve nejasnosti: Ten mak ma byt nemlety? Vsetky ingredinecie len zmiesta, netreba vymiesat najprv vajcia s cukrom a potom vyslahat bielka ako pri klasickej bublanine? Dakujem.

    • Dobrý deň Mária, ďakujem Vám za pripomienku, zabudla som poznamenať, pol na pol, polku vždy zomeliem, polku nechám v celosti, je potom miestami úžasne chrumkavý 🙂 netreba vôbec šlahať, zamiešajte len ručne, aby sa prepojili ingrediencie, budete milo prekvapená, aká je skvelá 🙂 už som skúšala aj predtým šlahať ale efekt nebol veľmi rozdielny.

  2. Krasny web, chutne recepty 🙂 tuto makovu bublaninku peciem dnes uz druhy krat. prva verzia bola s ceresnami a druha s jostami. dakujem za recept 🙂

    • Evka ďakujem za spätnú väzbu, mám naozaj radosť, že chutí :* u nás už inú nerobím, naposledy s marhulami a namiesto modrého maku biely mak..úžasne orieškovú chuť má vďaka nemu 🙂 josty musia byť úžasné, ak zoženiem, skúsim aj ja, ďakujem za tip :*

  3. Ahoj, prosím tě, kdybych chtěla dát menší množství oleje, udělá to něco s výsledkem? Co vlastně „dělá“ olej v buchtě? Děkuji 🙂

  4. No, teda neviem, čo som urobila zle, ale cesto už pri zmiešaní bolo husté tak, že som ho ťažko roztrela po plechu.. Čerešne ostali na vrchu a koláč má konzistenciu hustého chleba.. 🙁 Mne voľajako v poslednej dobe takéto cestá nie a nie sa upiecť! Je možné, že to urobili tieto moje zmeny:
    – pol hrnčeka celozrnnej špaldovej (dala som 1 hladkej špaldovej bielej, a pol hrnčeka celozrnnej špaldovej)
    – namiesto štvrť hrnčeka ml.maku som dala mleté mandle
    – kokosovú múku namiesto mletého kokosu
    ???

    • Tinka, vďaka za tipy… Asi to naozaj bolo v tej kokosovej múke 😉 Robila som reparát, tentoraz presne dľa receptu a už hneď cesto malo inú konzistenciu (sa lialo) 🙂 Vynikajúce, mňam!!!!! Zaraďujem do sv. receptov 😉 Ďakujem za pomoc!

    • kokosova muka nieje dobra volba! strašne rýchlo nasava vodu a tekutiny a ma tendenciu velmi zahustit cestá a všetko v postate ..

      • ale ja to velmi dobre viem a preto kokosovu muku nepouzivam. vo vsetkych mojich receptoch od zaciatku az po teraz pouzivam pomlety kokos, ktory ma diametralne odlisne vlastnosti a navyse v sebe obsahuje olej. treba sa drzat receptov a vsetko sa podari 🙂

        • Ahoj Tinka, tento koláčik som robila niekoľkokrát a vždy bol výborný. U mojej rodiny veľmi obľúbený. Ďakujem za skvelý a rýchly recept.

    • Kasli na spaldovu muku. Pec z normalnej.

      Neviem preco su Slovaci posadnuti spaldovou mukou? Zijem vo Svajciarsku, nikto si na spaldovu muku ani nespomenie. Jeden chlieb z 50 je spaldovy, inak nic. Nechapem to blaznenie na SK.

  5. Tinka co ak nedam kokos?cim ho mozem nahradit?dakujem?

  6. Tinko, chtela bych udelat tuto tvou bublaninu, jen se chci zeptat, cim bych mohla na hradit kokos, je to pro kamosku a ona je alergicka na orechy:/ dekuji za typ:)

  7. Tinka, ďakujem za super recept, dnes vo verzii s čučoriedkami a mak som použila čo mi ostal z výroby makového mliečka. Nabudúce vyskúšam s bielym makom.

    • Fantastická bublanina, rýchla, šťavnatá, kyselkavá od ovocia, no super. Myslím si, že je dobrá s hocijakým ovocím – ja som robila s mrazeným mix : ríbezle, maliny josta a bola vynikajúca.

  8. Tinuska, prosim ta, kolko pdp sem ide? ja mam 150g-ovy sakel, to by bolo asi vela vsak? ???

  9. Výborný koláčik! Vrelo odporúčam. Mak som nechala cely aj struhany kokos a s ceresnami bila eno nuno. Makom nahradzam muku aj v klasickej bábovke a je to super. Dokonca si moja skorosvokra vypytala recept 😉 Ďakujem za skvely recept, určite ho upeciem znova.

  10. Tinka dakujem za inspiraciu, vyborny kolacik, obohateny o prospesne ingrediencie. Ja som si ho osperkovala mletou skoricou a olej som pouzila kokosovy. Do cesta som na zaver clupla trochu rumu a ci umu. Krasne rozvoniaval pri peceni. Objavila som ho pred mesiacom na Tvojej stranke, a peciem ho uz po tretikrat.Este raz dakujem. Prajem Ti vela invencie pri dalsom kulinarceni.

  11. Tinka super recept, robila som so slivkami, veľká mnamka!

  12. Ahoj Tinka. Prosim ta aky olej pouzivas takto v receptoch pri peceni?

  13. Ahoj Tinka, prosím ťa koľko ml hrnček používaš? Ďakujem.

  14. Tinka, prosím Vás, na aký plech-akých rozmerov tieto ingrediencie? Ďakujem za odpoveď. Pripadne, ak by mi odpovedal hocikto z Vás milé žienky, čo ste bublaninu už piekli. Ivana

  15. Ahoj Tinka..ch em sa opytat ak by som nahradila visne domacimi slivkami tiez by bol taky skvely??

  16. Naozaj výborný, PDP dávam normál a ešte trochu soda bicarbona, nie je veľmi vysoký, ale manžel nechce nič iné….. Dávam višne v rume a miešam s obyčajnými – MŇAMKA!!!!
    Tinka ďakujem

  17. Tinka, tento kolac si zasluzi „kolacoveho Oscara“! Rychly, jednoduchy, uz som ho piekla s ceresnami, malinami, na vrchu s cokoladou i bez, nikdy u nas dlhsie ako pol dna nevydrzi. Zboznuju ho dospelaci i deti, moja rocna dcerka sa ho nevie najest ?

  18. Ďakujem Vám Tinka za tento skvelý recept, inak už bublaninu ani nebudem robiť, veľmi chutila všetkym:). Vyborný pomer surovín, tak akurát sladký.Jednoduchý, ale absolútne skvelý . Robila som ho presne podľa receptu akurát prášok do pečiva som dala obyčajný, musím sa poobzerať po tom bezfosfátovom:)

  19. Dobry den, aka je velkost hnceka? Resp kolko ml?
    Dakujem za odpoved.

  20. Cestíčko je naozaj nadýchané, jemné a lahodné. Použila som čučoriedky a koláč je skvelý. Vďaka za recept ??

  21. Vyborny recept pre lenive gazdinky! Kolac sa stal nedelnou klasikou, obmienam ovocie a rozne mlete orechy v suchej zlozke. Dakujem a vrelo odporucam.

Napísať odpoveď pre Lubica Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.