Priatelia, predstavte si to najjemnejšie krémové pokušenie, ktoré sa vám rozplýva na jazyku a chuť maku, čo vám chrumká pod zubami… Taká je.
Recept je šialene jednoduchý, také ja milujem. Robila som už kadejaké zmrzliny, z banánu, avokáda, ovocné, komplikované, dlhé. No pre mňa je mercedes táto, zo žĺtka. Odkedy som ju minulý rok vyskúšala, nedalo mi to pokoja a šperkovala som recept, až pokým nebol dokonalý 🙂 Naozaj vám ju odporúčam, zamilujete si ju až do poslednej lyžičky 🙂
Množstvo | Príprava |
cca 700 ml zmrzliny | 10 min |
|
Recept je šialene jednoduchý, také ja milujem. Robila som už kadejaké zmrzliny, z banánu, avokáda, ovocné, komplikované, dlhé. No pre mňa je mercedes táto, zo žĺtka. Odkedy som ju minulý rok vyskúšala, nedalo mi to pokoja a šperkovala som recept, až pokým nebol dokonalý 🙂 Naozaj vám ju odporúčam, zamilujete si ju až do poslednej lyžičky 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 4 ks žĺtka
- 2-4 PL hustý scukornatený med množstvo podľa chuti, mne stačili 2 PL
- 250 ml šľahačková smotana
- 150 ml kokosové mlieko môže byť aj iné mlieko
- 2 ks vanilkový lusk
- 20 g klasický mak
- 20 g biely mak ak nemáte biely mak, použite klasický, biely zmrzlinu trošku upgradol, dal jej orieškový podtón
Množstvo: ml zmrzliny
Postup prípravy
- Žĺtka s medom si dáme do robota a necháme šľahať do úplného krému cca 15 minút.
- Keď už budeme vidieť, že je hotovo, dáme si do hrnca šľahačkovú smotanu, mlieko a vnútro z dvoch vanilkových strukov aj so strukmi. Polku bieleho a polku klasického maku si zomelieme, zvyšok dáme v celosti. Bude krásne chrumkať. Všetko zamiešame, privedieme po bod varu, ale nevaríme! Vypneme, vyberieme vanilkové struky.
- Rýchlosť robota trošku znížime a pomaly tam celú zmes vylejeme. Nebojte sa, zostane to riedke, také to má byť. Minútu premiešame, necháme chvíľku vychladnúť a dáme do mrazničky. Mak nám klesne naspodok, nebojte sa, keď bude tuhnúť a budete ju miešať, rovnomerne sa to rozmieša. Je dobré zmrzlinu každú pol hodinu premiešať lyžicou, pokým nemáte zmrzlinovač.
- Zmrzlina sa chladí plus mínus 4 hodiny. Je fantastická. Najlepšia! Bon appetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.