Makovo – medová zmrzlina

Priatelia, predstavte si to najjemnejšie krémové pokušenie, ktoré sa vám rozplýva na jazyku a chuť maku, čo vám chrumká pod zubami… Taká je.

Makovo - medová zmrzlina
Makovo - medová zmrzlina
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept je šialene jednoduchý, také ja milujem. Robila som už kadejaké zmrzliny, z banánu, avokáda, ovocné, komplikované, dlhé. No pre mňa je mercedes táto, zo žĺtka. Odkedy som ju minulý rok vyskúšala, nedalo mi to pokoja a šperkovala som recept, až pokým nebol dokonalý 🙂 Naozaj vám ju odporúčam, zamilujete si ju až do poslednej lyžičky 🙂
Množstvo Príprava
cca 700 ml zmrzliny 10 min
Množstvo Príprava
cca 700 ml zmrzliny 10 min
Makovo - medová zmrzlina
Makovo - medová zmrzlina
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept je šialene jednoduchý, také ja milujem. Robila som už kadejaké zmrzliny, z banánu, avokáda, ovocné, komplikované, dlhé. No pre mňa je mercedes táto, zo žĺtka. Odkedy som ju minulý rok vyskúšala, nedalo mi to pokoja a šperkovala som recept, až pokým nebol dokonalý 🙂 Naozaj vám ju odporúčam, zamilujete si ju až do poslednej lyžičky 🙂
Množstvo Príprava
cca 700 ml zmrzliny 10 min
Množstvo Príprava
cca 700 ml zmrzliny 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ml zmrzliny
Postup prípravy
  1. Žĺtka s medom si dáme do robota a necháme šľahať do úplného krému cca 15 minút.
  2. Keď už budeme vidieť, že je hotovo, dáme si do hrnca šľahačkovú smotanu, mlieko a vnútro z dvoch vanilkových strukov aj so strukmi. Polku bieleho a polku klasického maku si zomelieme, zvyšok dáme v celosti. Bude krásne chrumkať. Všetko zamiešame, privedieme po bod varu, ale nevaríme! Vypneme, vyberieme vanilkové struky.
  3. Rýchlosť robota trošku znížime a pomaly tam celú zmes vylejeme. Nebojte sa, zostane to riedke, také to má byť. Minútu premiešame, necháme chvíľku vychladnúť a dáme do mrazničky. Mak nám klesne naspodok, nebojte sa, keď bude tuhnúť a budete ju miešať, rovnomerne sa to rozmieša. Je dobré zmrzlinu každú pol hodinu premiešať lyžicou, pokým nemáte zmrzlinovač.
  4. Zmrzlina sa chladí plus mínus 4 hodiny. Je fantastická. Najlepšia! Bon appetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Vianočné oplátky

tradičné, chrumkavé a voňavé Vianočné oplátky Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.