Priatelia, dnes len tak obyčajne, ľahko, zeleninovo, no o to viac chutnejšie.
Fenikel kedysi nepatril úplne medzi moju obľúbenú zeleninu (okrem zapekaného), no potom som sa ho naučila pripravovať. 😀 V tejto kombinácii prekvapil a jemná chrumkavá, až mätová príchuť rizotko oživila. Určite musíme len a len odporúčať. 🙂
Množstvo |
2 osoby |
Doba varenia |
15 min |
|
|
Fenikel kedysi nepatril úplne medzi moju obľúbenú zeleninu (okrem zapekaného), no potom som sa ho naučila pripravovať. 😀 V tejto kombinácii prekvapil a jemná chrumkavá, až mätová príchuť rizotko oživila. Určite musíme len a len odporúčať. 🙂
|
Postup prípravy
- Najprv si dáme variť ryžu a červenú šošovicu, tej veľa netreba, cca 7-10 minút od zovretia.
- Na dostatočnom množstve masla (rizoto nerobíme mokré talianske, ale krémové slovenské) si osmahneme narezanú červenú cibuľu a cesnak, všetko nakrájané nadrobno. Cca 2-3 minútky, pridáme nakrájanú maslovú tekvicu a fenikel. Oboje na menšie kúsky, aby sa nám to rýchlo spravilo. Restujeme 5-7 minút (môžte aj pod pokrievkou, aby sa udusilo).
- Pridáme do zmesi uvarenú a scedenú šošovicu, osolíme, okoreníme, výborne sa hodí pizza korenie, ak ho nemáme, tak oregano, bazalka, príp. levanduľové korenie (www.anatura.sk). Zmiešame s ryžou. Šupneme tam na kocky nakrájanú ovčiu hrudku (ak nemáte, použite nakrájanú mozzarellu) a premiešame, aby sa nám krásne rozpustila a spojila so zeleninou. Dodá to úžasne na chuti.
- Pridáme za hrsť petrželky, nastrúhame parmezán, zamiešame a vypneme. Podávať môžeme so zaváranou cviklou, vynikajúco sa hodí. Bon appetit. 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Chybsju mi tu ingrediencie. Vidim len sosovicu a ryzu v popise….
Dnea som vyskusala ??? ach tie chuteeee…. bozskeeeee?? dakujem ze tento uzasny recept???? ?