Šťavnatý stejk zjemnený maslovým petržlenovým pyré a zvýraznený opekanými hríbami.
Panenský hovädzí stejk s hríbami a petržlenovým pyré
Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 3 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Spravte si doma zo svojej kuchyne špičkovú michelínsku reštauráciu a svojim mužom pripravte poriadny kus šťavnatého mäsa 😀 Hovädzia sviečková je neskutočne šťavnaté, jemné a exkluzívne mäsko, v spojení s hnedými šampiónmi restovanými na masle a zjemnené zemiakovo-petržlenovým pyré, to je hotová symfónia chutí. Myslím, že môj manžel ma dnes opäť ľúbi o kúsok viac 🙂 Večera do 20 min.
Panenský hovädzí stejk s hríbami a petržlenovým pyré
Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 3 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Spravte si doma zo svojej kuchyne špičkovú michelínsku reštauráciu a svojim mužom pripravte poriadny kus šťavnatého mäsa 😀 Hovädzia sviečková je neskutočne šťavnaté, jemné a exkluzívne mäsko, v spojení s hnedými šampiónmi restovanými na masle a zjemnené zemiakovo-petržlenovým pyré, to je hotová symfónia chutí. Myslím, že môj manžel ma dnes opäť ľúbi o kúsok viac 🙂 Večera do 20 min.
Ošúpeme si zemiaky, petržlen a nakrájame nadrobno. Preložíme do hrnca, pridáme 1 prepolený strúčik cesnaku a petržlenovú/mrkvovú celú vňať. Z 1 ks zeleniny. Na vyvarenie. Dolejeme horúcou vodou, prikryjeme pokrievkou a varíme domäkka. Cca 15-20 min. Čím menšie kúsky, tým skôr bude hotové.
Hríby si umyjeme, kúsok zospodu odrežeme, prekrojíme napoly a tú polku na cca 3-4 mesiačiky. Do panvice dáme riadny kus masla, speníme a vsypeme hríby. Opekáme prudko cca 10 min., až pokým sa nám zatiahnu.
Stejk si omyjeme, poriadne osušíme kuchynskou utierkou, potrieme z každej strany olivovým olejom, okoreníme a osolíme. Gril. panvicu si potrieme trochou oleja a rozhorúčime. A teraz závisí, aký chcete mať stejk. Ak krvavý, tak pol minútky max. minútu z každej strany. Ak ružový 1-2 min. z každej strany. My máme radi well done, čiže ja som to opekala 2-2,5 min. z každej strany. Keď sa mäso opečie, vypneme plyn, panvicu dáme bokom, pridáme kúsok masla navrch mäsa a prikryjeme alobalom. Necháme dôjsť cca 2 min.
Medzitým, keď máme hotové hríby, dochutíme soľou a pridáme poriadnu hrsť petržlenovej vňate.
Vodu z pyré si zlejeme, cesnak aj vňate vyberieme, pridáme kus masla, soli, štipku mletého koriandru, muškátového orieška, kvapneme pár kvapiek citrónu a ponorným mixérom zmixujeme.
Do stredu taniera naservírujeme pyré, do ktorého si spravíme po krajoch jamku, kde nakvapkáme trochu šťavy a rozložíme hríby. Do stredu dáme stejk a ozdobíme klíčkami alebo plátkom masla. Stejk polejeme šťavou, čo nám vytiekla.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.