Panna cotta crema

Úžasný, jemný, taliansky dezert s čerstvým ovocím ako stvorený na horúce letné dni 🙂

Panna cotta crema
Panna cotta crema
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem panna cottu pre jej chuť, krémovosť a extrémne rýchlu prípravu 🙂
Množstvo
6 ks
Množstvo
6 ks
Panna cotta crema
Panna cotta crema
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem panna cottu pre jej chuť, krémovosť a extrémne rýchlu prípravu 🙂
Množstvo
6 ks
Množstvo
6 ks
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Panna cottu si môžeme pripraviť dvomi spôsobmi. V prípade prípravy so želatínou je to jednoduchšie. Želatínu si dáme nabobtnať. Do hrnca dáme všetky suroviny, privedieme k bodu varu a vypneme. Muffinovu silikónovu formu vypláchneme studenou vodou, nalejeme zmes a dáme vychladnúť/stuhnúť.
  2. Verzia s agarom je nasledovná. Smotanu si dáme zohriať na bod varu a vypneme. Nesmie vrieť.
  3. Mlieko s agarom, vanilkovým luskom a cukrom privedieme do bodu varu a necháme bublať cca 5 min. Sem-tam premiešame, nech nám neprihorí. Mlieko vypneme a primiešame smotanu.
  4. Silikónovu formu vypláchneme pod studenou vodou a nalejeme do nej zmes.
  5. Dáme do chladu na cca hodinku. Ozdobíme buď čerstvým, alebo mrazeným ovocím, rozmixujeme a prelejeme ním panna cottu.
  6. Rýchle, ľahké a vďačné! Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

TIP : Panna cottu môžete urobiť s akýmkoľvek mliekom, aj rastlinným. Domáce rastlinné (napr.makové) neodporúčam, pretože, keď prejde bodom varu, zrazí sa.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Vianočné oplátky

tradičné, chrumkavé a voňavé Vianočné oplátky Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.