Úžasný, jemný, taliansky dezert s čerstvým ovocím ako stvorený na horúce letné dni 🙂
Čo budeme potrebovať
- 250 ml šľahačková smotana
- 50 ml mlieko
- 1 ks agar/želatína na objem 250 ml
- 2 PL trstinový cukor
- 1 ks vanilkový lusk
- ovocie
Množstvo: ks
Postup prípravy
- Panna cottu si môžeme pripraviť dvomi spôsobmi. V prípade prípravy so želatínou je to jednoduchšie. Želatínu si dáme nabobtnať. Do hrnca dáme všetky suroviny, privedieme k bodu varu a vypneme. Muffinovu silikónovu formu vypláchneme studenou vodou, nalejeme zmes a dáme vychladnúť/stuhnúť.
- Verzia s agarom je nasledovná. Smotanu si dáme zohriať na bod varu a vypneme. Nesmie vrieť.
- Mlieko s agarom, vanilkovým luskom a cukrom privedieme do bodu varu a necháme bublať cca 5 min. Sem-tam premiešame, nech nám neprihorí. Mlieko vypneme a primiešame smotanu.
- Silikónovu formu vypláchneme pod studenou vodou a nalejeme do nej zmes.
- Dáme do chladu na cca hodinku. Ozdobíme buď čerstvým, alebo mrazeným ovocím, rozmixujeme a prelejeme ním panna cottu.
- Rýchle, ľahké a vďačné! Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu
TIP : Panna cottu môžete urobiť s akýmkoľvek mliekom, aj rastlinným. Domáce rastlinné (napr.makové) neodporúčam, pretože, keď prejde bodom varu, zrazí sa.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.