Rúru si predhrejeme na 140 stupňov bez teplovzduchu.
Bielka a pomletý trstinový cukor si dáme do nádoby a nad parou šlaháme metličkovým mixérom na malom ohni cca 5-7 minút, až pokým sú krásne lesklé a pevné. Nasypeme orechy, strúhanku a ručne zamiešame.
Zmes dáme do cukrárskeho vrecka s väčšou ozdobnou špičkou a robíme hrubšie vlnky do tvaru rožkov. Pečieme 20-22 minút. Keď sa upečú necháme ich úplne na vzduchu postáť cca 1 hodinu, aby nám schrumkaveli.
Na krém si vyberieme maslo z chladničky a necháme postáť. Musí mať izbovú teplotu. nad parou rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom, dáme do studeného vodného kúpela a necháme úplne vychladnúť. Čokoláda musí byť vychladnutá, aby nám neroztopila maslo. Maslo s 1 PL pomletého trstinového cukru si vyšľaháme do peny a prilejeme čokoládu. Zašlaháme spolu na krásny nadýchaný maslový krém. Ingrediencie musia mať rovnakú teplotu, aby sa nám nezrazil. V prípade potreby ešte pridajte cukor alebo med.
Krém si dáme do cukrárskeho vrecka s rovnakou špičkou ako sme robili korpus a striekama vlnky. Povrch pofŕkame roztopenou čokoládou a posypeme pomletými orechami.
Poznámka k receptu
Zdroj inšpirácie : http://dobruchut.azet.sk/recept/7533/parizske-rozky/
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
minulý rok som robila parížske rožky podľa Vášho receptu z knižočky ale spodné cesto nebolo chrumkavé, naopak, bolo lepivé a ťahavé po dopečení. Kde som mohla spraviť chybu? Mám od Vás knižočky a každý jeden receptík od Vás mi vždy vyšiel 🙂 tak pri tomto musela nastať chyba medzi cestom a kuchynskou linkou 😀
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
sú chutné…
Dobrý deň Tinka,
minulý rok som robila parížske rožky podľa Vášho receptu z knižočky ale spodné cesto nebolo chrumkavé, naopak, bolo lepivé a ťahavé po dopečení. Kde som mohla spraviť chybu?
Mám od Vás knižočky a každý jeden receptík od Vás mi vždy vyšiel 🙂 tak pri tomto musela nastať chyba medzi cestom a kuchynskou linkou 😀