Pečená baklažánová pomazánka s kápiou

TIP na večeru pre milovníkov baklažánu. Je skvelý na srdce a pomocník pri chudnutí 🙂

Pečená baklažánová pomazánka s kápiou
Pečená baklažánová pomazánka s kápiou
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pomaly si nachádza stálejšiu pozíciu v našich jedálnIčkoch a keby sa vedelo o všetkých jeho vlastnostiach, tak by nepochybne utŕžil väčší kúsok popularity. Obsahuje meď, vápnik, mangán, draslík, síru a vitamíny B a C. Taktiež je bohatým zdrojom vláknin. Nielen vďaka tomuto zloženiu je vynikajúci na očistu pečene a následne aj celkovo celého organizmu.
Množstvo
2 osoby
Množstvo
2 osoby
Pečená baklažánová pomazánka s kápiou
Pečená baklažánová pomazánka s kápiou
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pomaly si nachádza stálejšiu pozíciu v našich jedálnIčkoch a keby sa vedelo o všetkých jeho vlastnostiach, tak by nepochybne utŕžil väčší kúsok popularity. Obsahuje meď, vápnik, mangán, draslík, síru a vitamíny B a C. Taktiež je bohatým zdrojom vláknin. Nielen vďaka tomuto zloženiu je vynikajúci na očistu pečene a následne aj celkovo celého organizmu.
Množstvo
2 osoby
Množstvo
2 osoby
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Baklažán si rozdelíme na dve polovičky, nasolíme ich a necháme, aby pustili šťavu. Potom popijú menej oleja a stratia horkosť. Po cca 15 minútach ich osušíme a poukladáme na plech na papier na pečenie. Nožíkom spravíme pozdĺžne zárezy, baklažán potrieme roztlačeným cesnakom (4 ks), posolíme a okoreníme.
  2. Dve stredne veľké papriky si nakrájame na čo najväčšie kúsky, lebo po upečení z nich budeme sťahovať kožu. Papriky posolíme, okoreníme a aj s baklažánom polejeme dostatočným množstvom olivového oleja, aby nám pri pečení nevyschli.
  3. Pečieme na 200 stupňov cca 30-40 minút. Mierne vychladnuté baklažány a papriky (nie úplne) stiahneme z kože (Ja osobne som ich vydlabala lyžicou, bolo to rýchlejšie) a s maslom rozmixujeme na pomazánku. Ochutíme citrónom, soľou, petržlenovou vňaťou a olivovým olejom podľa chuti. Bon appetit.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.