rýchle, chutné a ľahké 🙂
Domáce bazalkové pesto som už dávnejšie povýšila na vyšší level a to bylinkové pesto. Kombinácia viacerých byliniek upgradne celú chuť a ožví ju. S mäsom, alebo bez, rýchly, chutný a ľahký obed na tieto letné dni <3
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 15 min |
Doba varenia |
15 min |
|
|
Domáce bazalkové pesto som už dávnejšie povýšila na vyšší level a to bylinkové pesto. Kombinácia viacerých byliniek upgradne celú chuť a ožví ju. S mäsom, alebo bez, rýchly, chutný a ľahký obed na tieto letné dni <3
|
Čo budeme potrebovať
- 200 gram špaldové penne príp.iné cestoviny
- 400 gram kuracie prsia
- 1 PL diojn horčica/kečup/sójová omáčka/med
- 1 balenie baby špenát
- 20 lístkov čerstvá bazalka
- 1 hrsť petržlenová vňať
- 1 PL mandľové maslo príp. najemno mleté mandle
- 5 PL olivový olej
- 1/2 ks citrónová šťava
- 20 gram parmezán
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Do vriacej osolenej vody vhodíme cestoviny a varíme podľa návodu.
- Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké slížiky, alebo malé kúsky. Pridáme horčicu, kečup, sójovú omáčku, med, soľ, kurkumu (alebo môžete dať aj kari) premiešame a na rozpálenom oleji sprudka osmahneme cca 8 min. Miešame.
- Medzitým si do mixéra alebo minisekáčika pridáme špenát, bazalku, petrželku, mandľové maslo, soľ, šťavu z citróna, nastrúhame parmezán a poriadne rozmixujeme. Ochutnáme, príp. dochutíme a struhneme muškátový oriešok. Ak máte radi brokolicu alebo hrášok, môžete pridať do pesta a roznixovať, bude mierne chrumkavé a sladkasté.
- Cestoviny precedíme, vmiešame do nich pesto, zľahka osolíme a servírujeme s kuracími kúskami a hoblinami parmezánu.
Poznámka k receptu
TIP : mäso v tejto marináde môžete mať v chladničke aj tri dni. Čím dlhšie, tým bude chutnejšie.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Take dobre kuracie som uz davno nejedla!