rýchla a neskutočne delikátna 🙂
Polievočka z medvedieho cesnaku je vynikajúca, rýchla, lacná a navyše neskutočne zdravá. Dostane vás svojou delikátnou chuťou a nebudete sa jej vedieť dojesť 🙂 To musíte len vyskúšať, aká je prudko návyková.
Množstvo | Príprava |
1 liter | 10 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Polievočka z medvedieho cesnaku je vynikajúca, rýchla, lacná a navyše neskutočne zdravá. Dostane vás svojou delikátnou chuťou a nebudete sa jej vedieť dojesť 🙂 To musíte len vyskúšať, aká je prudko návyková.
|
Čo budeme potrebovať
- 1/4 ks pór
- 1 PL pesto z medvedieho cesnaku príp 15-20 lístkov (ak máte radi silnejšie, dajte viac)
- 1 veľká hrsť čerstvý špenát
- 3 ks zemiak alebo paštrnák
Množstvo: liter
Postup prípravy
- Na masle si osmahneme nakrájaný pór dve minutky, pridáme cesnak a drvenú rascu, zamiešame, pridáme špenát, zamiešame a necháme 1 minutu, aby sa chute prepojili. Nastrúhame 1/2 ks zemiaku. Poprášime červenou mletou paprikou a kurkumou. Prilejeme cca 3 deci horúcej vody a necháme 5 minút variť.
- Medzitým si ošúpeme a nakrájame zemiaky. Keď sa nám špenát zvaril, polievku ponorným mixérom rozmixujeme dohladla. Pridáme nakrájané zemiaky, dolejeme horúcou vodou do 1 litra a varíme cca 15 min.
- Na záver dochutíme soľou, muškátovým orieškom, plátkom masla, alebo šlahačkovou (rastlinnou) smotanou a citrónovou šťavou.
Poznámka k receptu
TIP: ak máte pesto rozmixované najemno, a máte radi výrazné chute, kľudne ho môžete do polievky zamiešať na záver.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
A kedy sa maju pridat cerstve listky medvedieho cesnaku?