uzasna lahka a neskutocne lahodna, kremova porikova polievka 🙂
My sme takí polievkoví, hlavne nech sú teplé, expresné, chutné a ideálne do 5 surovín ? A vy? Pór zbožňujem, často ho používam ako „podmaz“ do jedál, dodá neskutočne na chuti ? Vyskúšajte ?
Množstvo | Príprava |
1,5 liter | 5 min |
Doba varenia |
15 min |
|
|
My sme takí polievkoví, hlavne nech sú teplé, expresné, chutné a ideálne do 5 surovín ? A vy? Pór zbožňujem, často ho používam ako „podmaz“ do jedál, dodá neskutočne na chuti ? Vyskúšajte ?
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks pór
- 2 kopcovité lyžice červená šošovica
- 3 ks zemiak do polievky sú ideálne ružové zemiaky. sú hotové expresne rýchlo (5min) a krásne sa drobia
Množstvo: liter
Postup prípravy
- Do hrnca dáme maslo, nakrájaný pór a minútku opražíme. Pridáme šošovicu a dva nakrájané zemiaky, jeden len prepolený. Pridáme prepolený cesnak, korenie, červenú mletú papriku, rascu, prípadne domácu vegetu, zalejeme vodou a varíme cca 15 minút.
- Vyberieme prepolený zemiak a všetko dohladka vymixujeme na krém. Prepolený zemiak nakrájame a vrátime do polievky. Môžeme podávať aj s krutónmi.
Poznámka k receptu
TIP: Namiesto zemiakov môžeme pridať aj bataty, alebo paštrnák.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Dneska som ju robila, akurat som nemala doma cervenu sosku, tak som dala klasicku, dochutila som par kvapkami citronu a bola uuuzasnaaa 🙂
Martinka to mam veľkú radosť, že chutila :*
Dobrý deň, aký dávate približný pomer korenín. Veľmi pekne ďakujem.
Dnes som polievočku varila aj mojim dvom chorôbkam, je vynikajuca, rychla na prípravu. Presne také mám rada.
🙂
Dobrý deň. Včera som robila túto polievočku. Je výborná ale ja ju nemám takú peknú zelenú. Čím to bude? Z porika som dávala len tu bielu časť. Ďakujem