Mäsko na šťave boloňez s ryžou

chutná bleskofka 🙂

Mäsko na šťave boloňez s ryžou
Mäsko na šťave boloňez s ryžou
Hodnotienie: 31
Hodnotenie: 4.13
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte ten pocit, keď prídete domov po celom dni naozaj unavení a stáť pri hrncoch je naozaj tá posledná činnosť, na ktorú máte náladu? No zároveň chcete svojim milovaným (alebo sebe) pripraviť niečo teplé, bleskovo rýchle a najmä, aby ste si skutočne pochutili? Mám tu pre vás jeden receptík, pri ktorom si stihnete vypiť aj svoj obľúbený čajík, alebo vychutnať pohár vínka. Navyše jedlo to lacné, z 3 základných surovín a myslím, že si ho okamžite obľúbite, pretože ak pridáte domáci kečup a pretlak, prílohu urobíte špagety, máte geniálne boloňezky.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Mäsko na šťave boloňez s ryžou
Mäsko na šťave boloňez s ryžou
Hodnotienie: 31
Hodnotenie: 4.13
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte ten pocit, keď prídete domov po celom dni naozaj unavení a stáť pri hrncoch je naozaj tá posledná činnosť, na ktorú máte náladu? No zároveň chcete svojim milovaným (alebo sebe) pripraviť niečo teplé, bleskovo rýchle a najmä, aby ste si skutočne pochutili? Mám tu pre vás jeden receptík, pri ktorom si stihnete vypiť aj svoj obľúbený čajík, alebo vychutnať pohár vínka. Navyše jedlo to lacné, z 3 základných surovín a myslím, že si ho okamžite obľúbite, pretože ak pridáte domáci kečup a pretlak, prílohu urobíte špagety, máte geniálne boloňezky.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu. Ryžu poriadne premyjeme pod teplou vodou. Do hrnca si dáme mierne rozhorúčiť olivový olej, pridáme ryžu a pol minútky ju opražíme. Zalejeme vriacou vodou centimeter nad, oheň znížime, prikryjeme pokrievkou a varíme 10-12 min až do vyparenia vody. Potom sporák vypneme, ryžu zľahka osolíme, premiešame, vhodíme kus masla a necháme pod pokrievkou dôjsť pár minút.
  2. Medzitým ako sa nám varí ryža si ošúpeme a na drobné kocky nakrájame cibuľku. Na panvicu pridáme olivový olej alebo masť a cibuľku 2-3 minútky popražíme dozlatova. Pridáme mäsko, dochutíme mletou rascou, červenou paprikou, kurkumou, frcneme trochu sójovej omáčky, podlejeme trochou vody, zamiešame, prikryjeme pokrievkou, znížime oheň a dusíme cca 10-15 minút. Ak sa voda vyparí, dolejeme. Na záver zahustíme maslom, alebo do vody rozhabarkujeme trochu zemiakového škrobu a prilejeme. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a sušenou drvenou majoránkou.
Poznámka k receptu

TIP : k mäsku môžete pridať aj najemno nastrúhanú mrkvu a pre zintenzívnenie chute dijon horčicu.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

2 komentáre

  1. Ako prílohu odporúčam určite cestoviny.

  2. Naše priebercive deti toto jedlo zbožňujú 🙂 ala ryžou,mňam 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.