Posúch s cibuľkou a rascou

Domáci a chrumkavý 🙂

Posúch s cibuľkou a rascou
Posúch s cibuľkou a rascou
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4.17
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Takú veľkú chuť som mala na tento domáci chrumkavý posúch, že som si ho proste musela upiecť 😀 Ako inak špaldový, oživený šťavnatou balsamicovou cibuľkou, rascou a hrubozrnnou soľou. K čerstvému šalátiku ako stvorený. Niet nad domáce "pečivo".
Množstvo Príprava
28 cm 15 min.
Doba varenia
15 min.
Množstvo Príprava
28 cm 15 min.
Doba varenia
15 min.
Posúch s cibuľkou a rascou
Posúch s cibuľkou a rascou
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4.17
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Takú veľkú chuť som mala na tento domáci chrumkavý posúch, že som si ho proste musela upiecť 😀 Ako inak špaldový, oživený šťavnatou balsamicovou cibuľkou, rascou a hrubozrnnou soľou. K čerstvému šalátiku ako stvorený. Niet nad domáce "pečivo".
Množstvo Príprava
28 cm 15 min.
Doba varenia
15 min.
Množstvo Príprava
28 cm 15 min.
Doba varenia
15 min.
Postup prípravy
  1. Do misky si dáme vlažnú až teplú vodu. Rozmrvíme do nej kvasnice, pridáme cukor alebo med a zamiešame. Postupne pridávame múku a miešame vareškou, až kým ju celú zapracujeme. Vrch cesta pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme cca hodinku nakysnúť, kým cesto zdvoj-trojnásobí objem.
  2. Rozpálime si rúru na 220-230 stupňov bez ventilátora.
  3. V tomto štádiu je cesto veľmi lepivé, tak trošku trpezlivosti. Pripravte si podložku, ktorú poriadne vysypte múkou. Drevenú varešku si potrite olivovým olejom a cesto uvoľňujte zo stien. Vykydnite ho na podložku a poriadne polejte olejom. Natrite si olejom aj ruky a cesto trochu poprekladajte. Od krajov do stredu, akoby ste skladali obálku. Aby sa doňho olej poriadne vpil. Ak sa cesto začne lepiť, znovu pridajte olej.
  4. Na plytký plech si dajte papier na pečenie a preneste naň cesto. Rukami cesto ponaťahujte do strán tak, že budete doňho prstami akoby ďobať a robiť jamky, aby malo priemer cca 28 cm .
    Na plytký plech si dajte papier na pečenie a preneste naň cesto. Rukami cesto ponaťahujte do strán tak, že budete doňho prstami akoby ďobať a robiť jamky, aby malo priemer cca 28 cm .
  5. Cibuľu si ošúpte a rozrežte napoly. Nakrájajte ju na polmesiačiky a polejte poriadne balsamico octom a posoľte. Rukami ju rozmrvte, a zároveň votrite balsamico a soľ. Rozvrstvite ju rovnomerne na cesto, posypte rascou a hrubozrnnou soľou. Platí pravidlo, čím viac cibule, tým viac chuti 😀 Dajte piecť na 15-20 min., pokým okraje budú zlatavé.
    Cibuľu si ošúpte a rozrežte napoly. Nakrájajte ju na polmesiačiky a polejte poriadne balsamico octom a posoľte. Rukami ju rozmrvte, a zároveň votrite balsamico a soľ. Rozvrstvite ju rovnomerne na cesto, posypte rascou a hrubozrnnou soľou. Platí pravidlo, čím viac cibule, tým viac chuti :D Dajte piecť na 15-20 min., pokým okraje budú zlatavé.
Poznámka k receptu

Receptom som sa inšpirovala u môjho obľúbeného talianskeho kuchára Emanuella Ridiho :
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Focaccia

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.63 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

2 komentáre

  1. Fantastickééé, ďakujem moc za receptík, veľmi nám chutilo – perfektná večera so šalátikom 🙂
    Objavila som Vás Tinka len nedávno a som tomu hrozne rada 🙂 Pekný deň 🙂

  2. Mnam, velmi namchutilo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.