Priatelia koľkokrát sa vám už stalo, že ste doma nemali ani kúsoček masla a taaaak ste ho potrebovali? mne sa to stava vkuse 😀 vyrobte si doma za desať minút maslinko 🙂 take to pravé poctivé. robota veškerá žááádna 😀
Priatelia koľkokrát sa vám už stalo, že ste doma nemali ani kúsoček masla a taaaak ste ho potrebovali? mne sa to stava vkuse 😀 vyrobte si doma za desať minút maslinko 🙂 take to pravé poctivé. robota veškerá žááádna 😀
Smotanu si dáme šľahať do mixéra a necháme "prešľahať"..až do momentu, ked nám to začne ločkať a tekutina sa nám oddelí od hmoty..ku koncu pri tom stojte a pozerajte lebo keď sa nám od masla oddelí voda, vtedy treba rýchlo vypnúť... .. vypneme mixér, maslo oddelíme z metličky a zvyšok precedíme.
Maslo dáme do studenej vody (až ladovej) a rukou pár sekúnd spracujeme na masu, aby sme ho očistili od podmaslia (mohlo by sa rýchlo pokaziť).. v ladovej vode preto, aby sa nám netopilo.ja som pridala štipku soli a bylinky..môžte si takto spraviť aj pažítkové, cesnakové, dokonca levandulové maslo <3 vynaliezavosti sa medze nekladú..
Z tohto množstva smotany si vyrobíme 100 g masla a 150 g podmaslia...a čo je najdolezitejsie, chutí neskutočne 🙂 vodu z masla nevylievať! pre pekárky do chlebíka skvelé podmaslie <3 pre ostatných úžasne chutné mliečko, resp. do koláčov. Maslo vydrží v chlade len dva dni..bon apetit :*
Poznámka k receptu
TIP : Najviac sa mi osvedčila smotana pilos z lidla.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.
Dobrý deň, zaujal ma tento recept na maslo, rada by som vyskúšala, ale nikde neviem nájsť popis ingrediencí, koľko a čoho potrebujem dať šľahať. Predpokladám, že smotanu, ale koľkopercentnú a aké množstvo. Ďakujem, pekný deň.
Veronika ospravedlňujem sa, nerozumiem tomu, prečo mi vypadli ingrediencie. Treba použiť 33 % tnú smotanu. Mne sa veľmi osvedčila pilos z lidla. Z 1 smotany máte 100 gram masla, čiže ideálne robiť aspoň z dvoch.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Dobrý deň, zaujal ma tento recept na maslo, rada by som vyskúšala, ale nikde neviem nájsť popis ingrediencí, koľko a čoho potrebujem dať šľahať. Predpokladám, že smotanu, ale koľkopercentnú a aké množstvo. Ďakujem, pekný deň.
Veronika ospravedlňujem sa, nerozumiem tomu, prečo mi vypadli ingrediencie. Treba použiť 33 % tnú smotanu. Mne sa veľmi osvedčila pilos z lidla. Z 1 smotany máte 100 gram masla, čiže ideálne robiť aspoň z dvoch.
Hneď by som si dala, na obrazku vyzera fantasticky!
Ahoj,
prosím ťa kedy môžem pridať do masielka bylinky? Mohla by si mi napísať pistup s bylinkami? Ďakujem veľmi pekne
Milá Tinka, ďakujeme za úžasné receptíky.. 🙂