Pravé domáce maslinko

pripravte si ho doma 🙂

Pravé domáce maslinko
Pravé domáce maslinko
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia koľkokrát sa vám už stalo, že ste doma nemali ani kúsoček masla a taaaak ste ho potrebovali? mne sa to stava vkuse 😀 vyrobte si doma za desať minút maslinko 🙂 take to pravé poctivé. robota veškerá žááádna 😀
Množstvo Príprava
100 gramov 10 min
Množstvo Príprava
100 gramov 10 min
Pravé domáce maslinko
Pravé domáce maslinko
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia koľkokrát sa vám už stalo, že ste doma nemali ani kúsoček masla a taaaak ste ho potrebovali? mne sa to stava vkuse 😀 vyrobte si doma za desať minút maslinko 🙂 take to pravé poctivé. robota veškerá žááádna 😀
Množstvo Príprava
100 gramov 10 min
Množstvo Príprava
100 gramov 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: gramov
Postup prípravy
  1. Smotanu si dáme šľahať do mixéra a necháme "prešľahať"..až do momentu, ked nám to začne ločkať a tekutina sa nám oddelí od hmoty..ku koncu pri tom stojte a pozerajte lebo keď sa nám od masla oddelí voda, vtedy treba rýchlo vypnúť... .. vypneme mixér, maslo oddelíme z metličky a zvyšok precedíme.
  2. Maslo dáme do studenej vody (až ladovej) a rukou pár sekúnd spracujeme na masu, aby sme ho očistili od podmaslia (mohlo by sa rýchlo pokaziť).. v ladovej vode preto, aby sa nám netopilo.ja som pridala štipku soli a bylinky..môžte si takto spraviť aj pažítkové, cesnakové, dokonca levandulové maslo <3 vynaliezavosti sa medze nekladú..
  3. Z tohto množstva smotany si vyrobíme 100 g masla a 150 g podmaslia...a čo je najdolezitejsie, chutí neskutočne 🙂 vodu z masla nevylievať! pre pekárky do chlebíka skvelé podmaslie <3 pre ostatných úžasne chutné mliečko, resp. do koláčov. Maslo vydrží v chlade len dva dni..bon apetit :*
Poznámka k receptu

TIP : Najviac sa mi osvedčila smotana pilos z lidla.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

5 komentárov

  1. Dobrý deň, zaujal ma tento recept na maslo, rada by som vyskúšala, ale nikde neviem nájsť popis ingrediencí, koľko a čoho potrebujem dať šľahať. Predpokladám, že smotanu, ale koľkopercentnú a aké množstvo. Ďakujem, pekný deň.

    • Veronika ospravedlňujem sa, nerozumiem tomu, prečo mi vypadli ingrediencie. Treba použiť 33 % tnú smotanu. Mne sa veľmi osvedčila pilos z lidla. Z 1 smotany máte 100 gram masla, čiže ideálne robiť aspoň z dvoch.

  2. Hneď by som si dala, na obrazku vyzera fantasticky!

  3. Ahoj,
    prosím ťa kedy môžem pridať do masielka bylinky? Mohla by si mi napísať pistup s bylinkami? Ďakujem veľmi pekne

  4. Milá Tinka, ďakujeme za úžasné receptíky.. 🙂

Napísať odpoveď pre Eva Bónová Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.