Vynikajúca rybka, fantastické biele chutné mäso s minimom kostí.
Pražma kráľovská na masle a citrónoch
Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 3.25 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ryby sú v lete veľmi obľúbené, nakoľko príprava je nenáročná a taktiež sú ľahko stráviteľné. Pražmu som sa chystala vyskúšať už dlhšie a veru zaraďujem ju do môjho jedálnička. Fantastická rybka s plnou chuťou, hodvábnym bielym mäskom takmer bez kostí, doplnená citrónovo-maslovou omáčkou je priam dokonalá.
Ryby sú v lete veľmi obľúbené, nakoľko príprava je nenáročná a taktiež sú ľahko stráviteľné. Pražmu som sa chystala vyskúšať už dlhšie a veru zaraďujem ju do môjho jedálnička. Fantastická rybka s plnou chuťou, hodvábnym bielym mäskom takmer bez kostí, doplnená citrónovo-maslovou omáčkou je priam dokonalá.
Pražmu si opláchneme pod vodou a vysušíme. Pečiacu misku si vyložíme alobalom a takú istú dĺžku necháme aj na pokrytie zvrchu. Ideálne nerozdeľovať, jeden kus v celosti, do ktorého zabalíme rybu.
Na dno alobalu dáme 4 plátky masla, na to 4 krúžalky citrónu a posypeme korením. Dovnútra ryby dáme plát masla a 2 plátky citrónu. Rybu poriadne obylinkujeme. Môžete použiť korenie na ryby, pizza korenie, prípadne biele a čierne korenie, koriander, horčičné semienko, rozmarín, citrónovú kôru a hrubozrnnú soľ. Obylinkovanú rybku položíme na alobal a prikryjeme zvrchu alobalom. Alobaly spojíme a vytvoríme kapsu. Rybku dáme piecť na 200 stupňov 20 minút.
Medzitým si pripravíme šalát. Špagetovou škrabkou (dostať bežne v obchodoch) si našúpeme zo zeleniny špagety. Pripravíme si zálievku - tekvicový olej, dijon horčica, med, soľ, citrónová šťava a poriadne premiešame so zeleninou.
Z rybky, po 20 minutách odstránime vrchnú časť alobalu a necháme schrumkavieť kožu ešte cca 10 minút (zvyknem prepnúť na funkciu grill). Výpek, čo nám zostane z rybky zmiešame s citrónovou šťavou a soľou a prelejeme cez rybku.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.