Propolisovo-šalviové cukríky

Výborné a účinné.

Propolisovo-šalviové cukríky
Propolisovo-šalviové cukríky
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tieto cukríky proti bolesti hrdla či angíne sú u nás vždy alfou a omegou. Obsahujú propolis, čalviu a čajovníkovú silicu, ktoré sú najúčinejšími zbraňami pri zápaloch hrdla. Už roky si ich objednávam od mojej kamarátky a teraz si ich v mojej verzii môžete pripraviť doma aj vy 🙂 Sú jednoduché na prípravu a veľmi účinné.
Množstvo Príprava
15 ks cukríkov 10 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
10 min. 10 min.
Množstvo Príprava
15 ks cukríkov 10 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
10 min. 10 min.
Propolisovo-šalviové cukríky
Propolisovo-šalviové cukríky
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tieto cukríky proti bolesti hrdla či angíne sú u nás vždy alfou a omegou. Obsahujú propolis, čalviu a čajovníkovú silicu, ktoré sú najúčinejšími zbraňami pri zápaloch hrdla. Už roky si ich objednávam od mojej kamarátky a teraz si ich v mojej verzii môžete pripraviť doma aj vy 🙂 Sú jednoduché na prípravu a veľmi účinné.
Množstvo Príprava
15 ks cukríkov 10 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
10 min. 10 min.
Množstvo Príprava
15 ks cukríkov 10 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
10 min. 10 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks cukríkov
Postup prípravy
  1. Zvaríme si sirup z cukru, medu a šalviového čaju. Necháme vrieť na miernom ohni pokým dosiahneme 145-150 stupňov. Občas pomiešame. Keď má sirup potrebné stupne, prilejeme citrónovú šťavu, aby sme zastavili var. Miešame.
  2. Minútku počkáme a prilejeme propolis. Poriadne zamiešame. Nakvapkáme silice, pridáme kyselinu ascorbovú, zamiešame a nalievame do silikónových formičiek. Nečakajte veľmi dlho, lebo cukríky veľmi rýchlo tuhnú, radšej začnite plniť skôr.
  3. Cukríky dajte stuhúť do mrazničky, vyberte z formy a obaľte buď v ryžovej múke, alebo v škrobe, alebo v kombinácii škrobu a aceroly, aby sa nelepili. Skladujte v mrazničke.
  4. Ak nemáte mini silikónové formičky, robte kôpky na papier na pečenie. Môžete pridať aj sušený zázvor či tymiánovú silicu. So šalviou opatrne v tehotenstve a aj počas dojčenia, nakoľko veľké množstvo zastavuje laktáciu.
Poznámka k receptu

Propolis je u nás prvá pomoc aj v období choroby, pretože má výborné antiseptické a antivírusové vlastnosti, pôsobí proti mikróbom a vírusom a tým urýchľuje liečbu. Veľakrát nás už zachránil pred užívaním ATB. Propolis je výborný aj na rôzne kôžné choroby, herpesy, akné či plesne, pôsobí priaznivo na hojenie rán a dokonca má antitoxické účinky - zbavuje telo bakteriálnych toxínov. Pomáha pri zvýšenom krvnom tlaku, ochoreniach pečene, ladvín, žalúdočných vredov, pľúcnej TBC, popáleninách, preležaninách a iných. Vždy, keď začínate s užívaním propolisu, treba na malom množstve zistiť či človek nie je alergický, pretože je veľmi silný.

Šalvia :

  • Podporuje imunitný systém
  • Silný antiseptický účinok
  • Antibiotický účinok
  • Prečisťuje krv
  • Pomáha pri vykašliavaní hlienu
  • Pomáha odstraňovať a hojiť zápaly ďasien celej ústnej dutiny

Silice – vyrábajú sa extrakciou z daných rastlín, zo stoniek, kvetov, listov či koreňa,  lisovaním, vyvarením, destiláciou. Výborné sú na inhaláciu, masáž, kúpeľ, kožné potierania, ale aj užívania vnútorne. Sú naozaj veľmi silné, preto treba dávať pozor pri dávkovaní a teda najmä u detí. Lebo aj príroda vie uškodiť.

Kupovať len 100% prírodné, nakoľko sú aj na umelej báze. Ja preferujem slovenskú kvalitnú a certifikovanú značku.

Čajovníková - dezinfekčné účinky so širokým spektrom, protibakteriálne, protiplesňové, protizápalové: infekcie pokožky a slizníc

Citrónová silica - infekcie dýchacích ciest, výrazné antibakteriálne účinky

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

5 komentárov

  1. Dobry den Tinka, dali by sa pouzit Svedske byliny namiesto propolisu? Mam s nimi dobre skusenosti. Dakujem

  2. A do akeho skrobu obalovat?

  3. Neviem kde som urobila chybu, no cukríky mi absolútne neztuhli, no aj po dvoch dňoch v mrazáku boli absolútne tekuté. Kde sa stala chyba? Dik

    • Dobry den,urcite odporucam kupit si cukrikovy teplomer musi to mat proste presne 150stupnov inak to nestuhne ,maju ho na aliexpress za par eur tym najlepsie odhadnete teplotu mne vyšli perfektne!

  4. Dobry den chcem sa spytat ci do cukrikov ma ist naozaj len 15 ml salvioveho caju? Ako sa ma caj spravne uvarit? Ja som dala 1 lyzicu salvie na 200 ml vody..Dakujem pekne

Napísať odpoveď pre Mirka Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.